Šodien savu 25 gadu dzimšanas dienu svin viena no pašmāju eksotiskākajām dziedātājām Aminata Savadogo. Pirmā lielā viņas publiskā parādīšanās notika tieši pirms desmit gadiem, parādoties dažās epizodēs muzikāli izklaidējošajā šovā “Krodziņā pie Paula”. Pa šo laiku viņa ir krietni augusi un ir viena no pašmāju mūziķēm, ko atzīst arī ārpus Latvijas robežām.

 

Ceturtdaļgadsimta dzimšanas diena vienmēr ir īpašs notikums jebkura cilvēka dzīvē. Zīmīgi, ka tieši šodien savā lielajā jubilejā dziedātāja un komponiste Aminata Savadogo atklāja, ka jau trešo reizi mēģinās uzrunāt Eirovīziju ar savu dziesmu.  2018. gadu Aminata iesākusi ar neparastajam pašmāju talantam Ed Rallidae radītu singlu “What I Had With You”, kas tiek oficiāli izdots tieši autores dzimšanas dienā 9. janvārī. Ar šo dziesmu Ed Rallidae piedalīsies LTV dziesmu konkursā “Supernova 2018”. Izrādās, aiz neparastā pseidonīma slēpjas jau zināmais dziedātajs Edgars Grieze.  Rallidae ir latīņu valodas vārds, kas apzīmē kosmopolītisku dzērvjveidīgo kārtas putnu dzimtu, kam pieder arī grieze.

Šīs dienas gaviļnieces dziesma jau divreiz ir skanējusi lielās Eirovīzijas finālā. Pati Aminata ar dziesmu “Love Injected” ierindojās 6. vietā. Savukārt, mūziķis Justs ar viņas radīto kompozīciju “Heartbeats” finālā ierindojās 15. vietā. Vai arī šogad Aminatas dziesma tiks līdz Eiropai rādīs laiks.

Jāatgādina, ka pašas dziedātājas ceļš uz slavas saulīti bija visai ilgs. Viņa spilgti parādījās mūzikas saulītē pirms desmit gadiem vairākās šova “Krodziņā pie Paula” epizodēs. Un nozuda no aprites. 2013. gadā viņa bija viena no dalībniecēm TV3 šovā “Koru Kari”. Tiesa, daudz veiksmīgāks solis viņai izrādījās tajā pašā gadā piedalīšanās realitātes šovā “Jaunā Talantu Fabrika”. Zīmīgi, ka šovā par viņas aizbildni kļuva pirms daudziem gadiem pirmās pašmāju “Talantu Fabrikas” finālā trešās vietas ieguvējs Dons, jeb īstajā vārdā Artūrs Šingerejs. Un, principā, pateicoties šova popularitātei, Aminatai beidzot izdevās iemirdzēties pie pašmāju mūzikas debesīm.

 

youtube icon
Abonēt youtube