No 2018. gada 18. līdz 21. janvārim Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks Latvijas valsts simtgades gada atklāšana – multimediāla izrāde “Gaismas raksti”. Izrāde būs laikmetīgs stāsts par to, kur savu spēku smelties mūsdienīgam latvietim, par mūsu valsti, kuru ar katru nodzīvoto brīdi radām mēs paši, un par kultūras elpu, kuru saņemam no iepriekšējām paaudzēm un, tulkotu sava laika toņkārtā, iepūšam savos bērnos.

 

Scenogrāfs Voldemārs Johansons: “Izstādes telpu veido viss Gaismas pils pirmais stāvs, tāpēc iestudējuma noformējumu veido objekti dažādos telpas punktos. Vides veidošanā iesaistīti kinetiski, pārvietojami objekti, gaismas stari, attēlu projekcijas un aktieru kustība. Tāpat arī skatītājiem izrādes laikā ir brīvība izvēlēties individuālu skatupunktu.”

Režisors Viesturs Meikšāns: “”Gaismas raksti” ir veltījums Latvijas nākamajai simtgadei. Tam, kādu mēs vēlētos redzēt Latviju un tās iedzīvotājus nākamajos 100 gados. Cilvēkus, kas dzīvo multikulturālā vidē, kurā apvienojas gan latviskā dzīves ziņa, tradicionālā un folkloras gaismā, gan atvērtā pasaules kultūras telpa, ar mākslu visplašākajā tās izpausmē. 

Foto: publicitātes foto

 

youtube icon
Abonēt youtube