Bēdīgi slavenās tūrisma firmas “Relaks tūre” vadītāji un īpašnieki Hardijs Madzulis un Evita Grāvīte 160 uzņēmuma klientiem nodarījuši zaudējumus par 220 266,97 eiro, aprēķinājusi prokurore Viktorija Šumska, kas abus apsūdz par svešas mantas prettiesisku iegūšanu. 15.janvārī sāka izskatīt, kurā abi  apsūdzēti pēc Krimināllikuma 179. panta “Piesavināšanās”.

2016. gada janvārī “Relaks tūre” pēc uzņēmumu pārstāvju ierosinājuma tika atzīta par maksātnespējīgu. Taču jau pirms tam publiskajā telpā nonāca daudzu firmas klientu sūdzības, kuri bija samaksājuši par ceļojumiem, taču nekur nebija aizbraukuši un naudu atpakaļ arī nebija dabūjuši. Vislielāko naudu sadarbībā ar “Relaks tūri” varētu būt zaudējis kāds pāris, kurš vēlējies braukt uz Austrāliju un uzņēmumam samaksājis pat 11 000 eiro.

rokuratūra uzskata, ka firmas vadītāju rīcība ir arī krimināli sodāma, jo viņi piesavinājušies un izšķērdējuši svešu mantu. V. Šumska paskaidro: sev kabatā klientu naudu H. Madzulis un E. Grāvīte gan nav likuši, taču nauda izlietota, lai segtu iepriekšējās saistības, saimnieciskos izdevumus u. c. “Naudu, ko klienti samaksāja par ceļojumu, tieši šo braucienu organizēšanā arī bija jāizlieto. To nedrīkstēja tērēt citām firmas vajadzībām,” uzsver prokurore. “Nolūkā piesavināties svešu mantu viņi tīši nepildīja prasības pret klientiem.”

Ja tiesa atzīs, ka tiešām notikusi piesavināšanās, turklāt lielā apmērā, apsūdzētos var sodīt ar brīvības atņemšanu pat līdz desmit gadiem. Apsūdzētie savu vainu neatzīst: neesot naudu piesavinājušies prettiesiski.

Foto: Firmas logo

 

Saistītās tēmas: KrāpniekiRelaks tūre

youtube icon
Abonēt youtube