Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien dosies uz Davosu, kur piedalīsies ikgadējā Pasaules Ekonomikas forumā, aģentūru LETA informēja premjera birojā. Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars aģentūrai LETA pavēstīja, ka premjers Pasaules Ekonomikas forumā piedalīsies trīs slēgtās augsta līmeņa diskusijās, kas būs veltītas Eiropas nākotnes tematam, globālajiem izaicinājumiem un klimata pārmaiņām.

Foruma laikā Kučinskim plānotas arī vairākas divpusējās sarunas. Vaivars atklāja, ka premjers plāno tikties ar Eiropas Kodolpētījumu organizācijas vadību, kā arī ar kompāniju “Microsoft” un “Google” vadību.

Pasaules Ekonomikas forumā piedalās arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), kura uzstāsies paneļdiskusijā par reformām Eiropā un runās par praktiskiem soļiem Eiropas Savienības (ES) iniciatīvu ieviešanai. Tāpat Reizniece-Ozola piedalīsies arī Eiropas Jauno līderu sanāksmē. Tā ir platforma, kurā pulcējas ietekmīgi jaunie un topošie Eiropas politiķi no dažādām valstīm, sniedzot savu pienesumu Eiropas nākotnes veidošanā.

Foruma laikā ministrei ir paredzētas arī vairākas divpusējās tikšanās, tai skaitā ar Austrālijas, Kanādas un Šveices finanšu ministriem, kā arī Bulgārijas prezidentūras ES Padomē ministri Liljanu Pavlovu.

Šis būs 48.Pasaules Ekonomikas forums un tas tiks veltīts tematam “Kopīgas nākotnes veidošana sadrumstalotā pasaulē”.

Saistītās tēmas: Davosas forumsMāris Kučinskis.

youtube icon
Abonēt youtube