Šodien SIA “Mācību un konsultāciju centrs ABC” Latgalē sāks īstenot apmācību kursu, kura gaitā bez maksas varēs apgūt vai paaugstināt latviešu valodas prasmes visos līmeņos, aģentūru LETA informēja SIA “Mācību un konsultāciju centrs ABC” projektu vadītāja Ina Deksne.

Pirms mācību sākšanas kandidāti tiks testēti, lai noteiktu esošo valodas zināšanu līmeni un nodrošinātu efektīvu un mērķtiecīgu apmācību. Mācību laikā kandidāti tiks nodrošināti ar nepieciešamajiem materiāliem, lai veiksmīgi apgūtu latviešu valodu. Apmācību programmas ilgums – 100 akadēmiskās stundas.

Mācību grupās tiks uzņemti interesenti, kuri nav apmeklējuši citus tāda paša līmeņa latviešu valodas kursus, kurus finansējusi Nodarbinātības valsts aģentūra, Latviešu valodas aģentūra, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde, Sabiedrības integrācijas fonds, Kultūras ministrija vai cita institūcija.

Noslēdzot apmācībai, kursantiem tiks apmaksāts arī valsts valodas prasmes pārbaudes eksāmens Valsts Izglītības Satura centrā.

Mācību projekts ir tapis ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu.

SIA “Mācību un konsultāciju centrs ABC” ir akreditēta izglītības iestāde, kas jau vairāk nekā desmit gadus sniedz pieaugušo apmācību pakalpojumus visā Latvijas teritorijā.

Saistītās tēmas: Latgalelatviešu valoda

youtube icon
Abonēt youtube