Pagājušajā nedēļā Rīgā tika atklāts Latvijas simtgadei veltīts vides objekts “Goda vārti”. Jau vēstīts, ka 18.janvārī Brīvības bulvāra un Elizabetes ielas krustojumā tika atklāts Latvijas simtgadei veltīts vides objekts “Goda vārti”. “Objekts veidots kā virtuāls piemineklis – vēstījums laikam, cilvēkiem, sajūtām, notikumiem un vēsturei.

Konceptuāli tas ir jauns pilsētvides noformējums, kas ar mūsdienīgu tehnoloģiju palīdzību ļauj pieminekļa saturu iekustināt un regulāri mainīt,” paudusi Latvijas valsts simtgades Rīgas programmas darba grupas vadītāja Baiba Šmite. “Goda vārtu” idejas un dizaina autors ir mākslinieks Visvaldis Asaris, bet tā mākslinieciskās programmas 3D projekciju autors – videomākslinieks Māris Kalve. Pieminekļa saturisko vēstījumu izstrādājis dzejnieks Andris Akmentiņš. Daļai tvitera lietotāju vides objekts nešķiet izdevies, citus satrauc “Goda vārtu” izmaksas.

Žurnāliste Inga Šņore vērš uzmanību vides objekta izmaksām. 

“Goda vārtu” vizuālais izpildījums neapmierina tvitera lietotāju ar segvārdu “Nepareizais”.

https://twitter.com/Nepareizais/status/956708684062584832

Arī tvitera lietotāja “Martas tante” izbrīnīta par virtuālā pieminekļa izpildījumu.

Objekta izmaksas pārsteigušas Baltijas jūras telpiskās plānošanas iniciatīvas VASAB sekretariāta vadītāju Tāli Linkaiti.

Pilsētvides aktīvists Māris Jonovs apšauba projekta patiesās izmaksas.

Linkaits notikušajā saskatījis zināmu simbolismu.

Tikmēr aktīvs notikumu komentētājs “Ziemas Ezis” samierinās ar notikušo.

https://twitter.com/ZiemasEzis/status/956629652155650049

 

Saistītās tēmas: "Goda vārti"

youtube icon
Abonēt youtube