Pēc ilgākas pauzes par ceļa zīmi uz Eirovīziju vienā no “Supernova” pusfināliem cīnīsies arī pašmāju Šakira – dziedātāja Jenny May, jeb īstajā vārdā Maija Stuģe. Uz pārējo pretendentu fona viņa izceļas ar dziesmu spāņu valodā. Dziesma jau tagad ir plaši izskanējusi pasaulē, vairāki populāri Eirovīzijas apskatnieki to liek savu topu augšgalos, citi atkal pārmet dziesmas līdzību ar pasaules hitu “Despacito”. Pati Maija sarunā ar portālu ritakafija.lv atklāj, ka ar šo dziesmu grib parādīt Eiropai, ka arī mēs latvieši varam būt temperamentīgi  un pamatīgi izkustināt publiku.

 

Kāpēc pēc ilgākas pauzes atkal mēģini startēt Eirovīzija, jeb nu jau “Supernovā”?

  • Man ir paticis vērot “Supernovu” kopš brīža, kā viņa ir parādījusies. Kvalitāte konkursam ar katru gadu ir cēlusies un ir palicis interesanti pašai tur piedalīties. Man ir interese vispār par Eirovīziju kā tādu, ne tikai par “Supernova” konkursu. Un tā kā es savas karjeras sākumā jau ļoti veiksmīgi startēju Eirovīzijā un visu laiku bija tā sajūta, ka kaut kad jāaiziet vēlreiz. Un, ja ir laba dziesma, tad ir īstais brīdis arī piedalīties.

Kas ir tas, ko tu cilvēkiem mēģināsi nodot esot uz skatuves?

  • Man šķiet, manas dziesmas un priekšnesuma globālais vēstījums ir atmodināt mūsos temperamentu, atmodināt katrā cilvēkā ticību sev un likt arī priecāties, jo mūzika ir industrija, kas izklaidē. Un tas žanrs, kādā es dziedu un muzicēju – respektīvi latinos tomēr ir izklaidējošais un asociējas ar svētkiem un priekiem. Kaut arī Latvijā šis žanrs nav tik izplatīts, cilvēki labprāt manos koncertos pie latinos dziesmām ir gatavi lustēties un dejot no sirds. Un tas, manuprāt, ir ļoti svarīgi parādīt, ka arī mēs šeit Latvijā esam gana karstasinīgi. Es ļoti priecātos, ja ar savu šo dziesmu es uzrunāšu cilvēkus ne tikai Latvijā, bet arī citur pasaulē.

No Latvijas lielajā Eirovīzijā uz skatuves jau ir skanējušas dziesmas  latviešu, krievu, itāļu un angļu valodā, kāpēc tu šogad izpildi dziesmu spāņu valodā?

  • Manā skatījumā spāņu valoda arī ir visatbilstošāka šiem latino ritmiem. Es jau iepriekš esmu dziedājusi spāniski – gan iedziedot savu versiju dziesmai “La Bamba”, gan arī mana dziesma “Es gribu vēl mīlēt” ir izdota spāņu valodā. Es arī nedaudz esmu mācījusies spāņu valodu un man šī likās tāda visai dabīga izvēle. Un šī valoda ļoti labi saiet kopā ar visas dziesmas melodiju, kā viens vesels.

Interneta komentāros daudzi izsakās, ka tavā dziesma esot līdzīga “Despacito” , kā tur īsti ir?

  • Es to tā ļoti pozitīvi uztveru. Ņemot vērā, ka “Despacito” pagājušajā gadā bija pati populārākā dziesma, man ir prieks, ka kāds šīs dziesmas uzskata par līdzīgām. Es tur nekā līdzīga nesaskatu. Tas ir gluži tāpat, kā salīdzināt divus atšķirīga izskata un auguma ķīniešus. “Despacito” un manā dziesmā ir izmantoti regetona ritmi un tā arī ir šo dziesmu vienīgā līdzība. Un, starp citu, kad Eirovīzijā startēja Marija Naumova ar dziesmu “I wanna” viņai arī pārmeta, ka viņas dziesma ir plaģiāts tobrīd populārākajai latino dziesmai Rikija Martina “She Bangs”.  Rezultātā Marija ir vienīgā Latvijas pārstāve Eirovīzijā, kam izdevās gūt uzvaras laurus un arī viņas dziesma bija latino ritmos.

 

Kā tu domā uzrunāt skatītājus no skatuves?

  • Es tagad negribu vēl izstāstīt visu, ko es darīšu. Man gribās, lai ir kaut kāds kontrasts. Un visus pārsteigt ar to, ka es būšu ļoti atšķirīga no tā, ko cilvēki no manis sagaida uz skatuves. Varbūt šoreiz būs kaut kas mazlietiņ savādāks. Taču, pats galvenais nosacījums, lai viss ko mēs darām, sagādātu prieku mums pašiem. Es ļoti, ļoti izbaudu šo mēģinājumu procesu. Mēs daudz smejamies un visā procesā ir daudz humora, kaut arī mēs neveidojām humora priekšnesumu. Taču, ja tev pašam ir prieks un smaids par to, ko tu dari, tad arī skatītāji to nolasa un priecājās kopā ar tevi.

Kas tavuprāt ir galvenais – dziesma vai šovs?

  • Man šķiet, tavā uzskatījumā pietrūkst vēl viens faktors – personība. Dziesma, šovs un personība katrs uz 33,3% un ir ideālā formula uz Eirovīziju. Ar labu dziesmu, bet bez harizmātiskas personības nekur tālu netiksi. Visiem šiem trim faktoriem ir jābūt līdzsvarā.

Pieņemsim, tu tiec tālāk uz lielo Eirovīziju Portugālē, kāds būs tavs vēstījums par Latviju?

  • Pirmām kārtām mans vēstījums būtu, ka šeit Latvijā cilvēki arī ir temperamentīgi. Un šī nostāja, ka mēs esam ziemeļnieciski kūtri un nevarīgi, ir gaužam nepareiza. Un, protams, ka Latvijā tiek radīta populāra, kvalitatīva mūzika, kas ļauj cilvēkiem būt priecīgiem. Es ceru, ka šo dziesmu Eiropā pamanīs un līdz ar dziesmu pamanīs arī Latviju.

 

Foto:  RK

Saistītās tēmas: "Supernova 2018"Jenny MaySoledadSupernova

youtube icon
Abonēt youtube