Sestdien, 3. februārī, Latvijas Televīzijas (LTV) autoru un izpildītāju konkursa Supernova 2018 dalībniekus gaida pirmā nervus kutinošā uzstāšanās tiešraidē. Dziesmas un priekšnesumus vērtēs žūrija, kuras sastāvā redzēsim Latvijas Radio 5 – Pieci.lv mūzikas redaktoru un šī gada konkursa žūrijas vadītāju Rūdolfu Budzi (DJ Rudd), mūziķi un vokālo pedagoģi Jolanu Gulbi-Paškeviču un komponistu Jāni Lūsēnu. Katrā pusfinālā pastāvīgajai žūrijai pievienosies mainīgais žūrijas loceklis, un šoreiz tā būs konkursa iepriekšējās sezonas uzvarētāju Triana Park soliste Agnese Rakovska.

 

Katrā konkursa pusfinālā startēs septiņi dalībnieki, bet iespēju sacensties finālā iegūs tikai divi. Pirmajā pusfinālā 3. februārī startēs šova akadēmiski izglītotākā dalībniece Katrīna Gupalo and The Black Birds, oriģinālie nabagu mūzikas pārstāvji Rahu the Fool, duets DVINES, Agnesse jeb Agnese Stengrevics, kuras muzikālā darbība pamudinājusi uz skatuves atgriezties arī tēvu Helviju Stengrevicu. Pirmo reizi konkursā startēs dziesma bez piedziedājuma – izpildīs vieni no spēcīgākajiem pagājušā gada debitantiem Latvijas mūzikā – grupa Sudden Lights. Otro gadu pēc kārtas konkursā piedalās Edgars Kreilis, kurš visu aizvadīto gadu aktīvi strādājis un laidis klājā vairākus veiksmīgus singlus, savukārt kā pēdējā uz skatuves pirmajā pusfinālā kāps pieredzes bagātākā konkursa dalībniece Liene Greifāne. Viņa piedalījusies teju visos TV šovos Latvijā un reiz jau pārstāvējusi Latviju starptautiskajā Eirovīzijā grupas Pirates of the Sea sastāvā.

 

Otrajā pusfinālā 10. februārī startēs grupa Hupnotic, MADARA, Markus Riva, In My Head, RITVARS, Monta, RIGA Reggae, savukārt trešajā pusfinālā 17. februarī piedalīsies Jenny May, Ed Rallidae, Katrīne Lukins, Lauris Valters, MIONIA, Kris & Oz, kā arī Laura Rizzotto. Supernova 2018 tiešraides, ko LTV 1 tiešraidē no Rīgas Kinostudijas varēs vērot katru februāra sestdienas vakaru, vadīs šarmantā TV dīva Dagmāra Legante un otrās Supernova sezonas uzvarētājs Justs Sirmais.

 

Grandiozais Supernova 2018 fināla šovs notiks 24. februārī, un uzvarētājs balvā saņems ne tikai iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā Portugālē, bet arī iegūs iespēju noslēgt līgumu ar vienu no reģiona vadošajām mūzikas izdevniecībām Universal Music Group, kas palīdzēs popularizēt konkursā uzvarējušo dziesmu ārpus Latvijas. “Esam gandarīti par arvien ciešāku sadarbību ar Supernova un Spotify,” atzīst Petri Mannonen, Universal Music Group Baltijas un Somijas biznesa direktors. “Pateicoties šim konkursam, priecāsimies atklāt jaunus talantus un lielisku mūziku. Laikā, kad mūzikas patēriņš digitālajās platformās arvien pieaug un mūzika arvien vieglāk sasniedz klausītāju ausis, Supernova dalībnieki vieglāk nekā jebkad agrāk var sasniegt plašāku auditoriju un iegūt jaunus fanus.”

8 svarīgas lietas, kas jāzina par Supernova 2018

LTV dziesmu autoru un izpildītāju konkurss Supernova 2018 šogad atnesis daudz jaunumu, tāpēc vēlreiz par visu svarīgāko.

  1. Rezervē sestdienas vakarus! Supernova 2018 ir trīs pusfināli: 3., 10. un 17.februārī. No katra pusfināla finālam kvalificējas tikai divi dalībnieki.
  2. Finālā būs septiņi! Supernova 2018 fināls notiks 24.februārī un kopumā finālā piedalīsies septiņi dalībnieki – seši, kas kvalificējušies pusfinālos, un viens dalībnieks, kuru izvirzīs žūrija un televīzijas pārstāvji.
  3. Pieci kritēriji! Dziesmu izvērtēšanā ņem piemēru no Supernova 2018 žūrijas. Katrs Supernova 2018 žūrijas loceklis individuāli izvērtēs dziesmas uzbūvi, izpildītāja muzikālās prasmes, izpildītāja skatuves izjūtu, dziesmas koptēlu un dziesmas hīta potenciālu.
  4. Balso 4 dažādos veidos! Skatītāju balsojumu veido telefonbalsojums, SMS balsojums, skatītāju balsojums internetā un Spotify klausījumi.
  5. Tikai vienu reizi! Viena raidījuma ietvaros no viena tālruņa numura par vienu dalībnieku var nodot vienu balsi. Proti, zvanot var balsot vienu reizi par katru dalībnieku un SMS var sūtīt tikai vienu reizi un tikai par vienu dalībnieku. Tehniski zvani un SMS tiek pieņemti, arī zvanot vairakkārt, bet programma šos datus nereģistrē kā balsojumu. Interneta balsojums notiek, reģistrējoties mājas lapā sulsm.lv ar sociālo tīklu Facebook, Draugiem.lv, Twitter profilu. Viena raidījuma ietvaros ar katru sociālo tīklu “pasi” var nobalsot vienu reizi.
  6. Pateicoties Spotify, balso arī citviet pasaulē! Vietnē Spotify savus Supernova 2018 favorītus var atbalstīt arī fani citviet pasaulē. Katrs unikālais dziesmas klausījums vietnē Spotify pārtop par vienu balsi. Klausītāju balsis tiek skaitītas no brīža, kad dziesma publicēta straumēšanas servisā, līdz Supernova 2018 fināla rezultātu apkopošanai.
  7. Esi daļa no šova! Izbaudi Supernova 2018 īpašo noskaņu klātienē – piedalies filmēšanā Rīgas kinostudijā. Uz visiem četriem TV šoviem 3., 10., 17. Un 24.februārī biļetes iegādājies vietnē lv.

Šogad arī alternatīvi! Paralēli Supernova 2018 notiks LSM.lv alternatīvā tiešraide, kuras vadītāji Toms Grēviņš un Edgars Bāliņš komentēs TV ekrānos redzamo, turot roku uz sociālo tīklu diskusiju pulsa un pārspriežot Supernova 2018 aktualitātes kopā ar kolorītiem viesiem. (Video par to, kas notiks LSM.lv alternatīvajā tiešraidē: https://www.youtube.com/watch?v=g930qGo0DOA

 

youtube icon
Abonēt youtube