Ar dziesmu “Nākamā pietura Depo” mūziķis Intars Busulis triumfēja “Muzikālajā bankā” un pēcāk arī Ventspilī notiekošajā “DIGITop100” Busulis bija starp straumētākajiem māksliniekiem. Mūziķis atklāj, ka ir vērtīgi padziedāt smeldzīgas melodijas, lai vismaz uz skatuves izjustu mīlas sāpes. Savukārt, ārpus skatuves daudzbērnu tēvs aizvien ir laimīgi precēts vīrs un pirms pāris mēnešiem abi ar sieviņu tika pie īpašām mīlas lentītēm.

 

Tavā pēdējā pietura Depo…

  • Nē, nu dziesma saucās “Nākamā pietura Depo”, kāpēc pēdējā pietura? Nākamā pietura.

Tu jau dziedi ar tādu sāpi balsī, ka, šķiet, tev jau “pēdējā pietura”, bet par ko īsti ir šī dziesma?

  • Tu, ko! Šī dziesma ir ar baigo sāpi. Tas ir skumji traģisks stāsts par puisi, kuram, braucot sabiedriskajā transportā, iepatīkas meitene. Arī viņš meitenei simpatizē, bet viņš nobīstas un neuzrunā viņu. Un, pienāk šī “Nākamā pietura Depo”, – un viņi šķīrās uz mūžu. Burvīgie Māras Zālītēs vārdi un Kārļa Lāča melodija ir šedevrs, kurā man atliek ielikt šo smeldzi un izstāstīt pārējiem šo traģisko sāpi. Mums māksliniekiem piestāv reizēm uz skatuves iznest smeldzi un mīlas sāpēs.

Stāsts ir arī par tevi, tu arī nobijies uzrunāt meiteni tramvajā?

  • Man jau pāris gadus nav aktuāli uzrunāt smukās meitenes, bet es noteikti mēģinātu iepazīties. Tāpēc, meitieši un puisieši nelaidiet garām savu dzīves lielo iespēju iepazīties. Neesiet kā tas “čalis” manā dziesmā.

Tu ar šo dziesmu plūci laurus “Muzikālajā Bankā”, tagad arī “DIGITop100” esi starp līderiem, ko tu vispār saki par  šādu jaunumu, kā “DIGITop100”?

  • Tas ir kaut kas jauns un nebijis. Sākumā jau visiem bail, kā īsti te viss būs. Izskatās, ka šoreiz visvairāk nobijušies ir žurnālisti, jo jūs te esat mazākumā -pie tam pirmo reizi – man tā šķiet (smejas). Taču, ja nopietni – ir prieks, ka pie mums Latvijā ir iespēja uztaisīt vērienīgu televīzijas šovu, kas nav kārtējā “O! Karte”, bet pasākums ar kvalitatīvu, dažādu mūziku gan no Latvijas, gan no ārzemēm. Man kā māksliniekam ir patīkami uzstāties uz lielas modernas skatuves un sajusties mīlētam. Es jau no Elitas dzirdēju, ka būs smalki un skaisti, tāpēc arī šodien pilnīgi sapucējos, lai arī es būtu kā uz svētkiem.

Pieminēji pucēšanos, godīgi sakot es jau kādu laiku tevi vēroju un man neliek mieru divas lietas tavā izskatā. Pirmā ir – kas ir tas spīdīgais tavā šlipsē?

  • Tas ir maziņš spīdīgs dimantiņš (nedaudz bērnišķīgā balss tonī).

Viņam ir arī kaut kāda īpaša nozīme?

  • Nē, vienkārši maziņš spīdumiņš skaistumam.

Un otrs jautājums – sarkanā lentīte ap delnas locītavu, kāda tai ir nozīme?

  • (manāmi samulsis) Tā mums tāda īpaša lentīte ar sieviņu no Grieķijas, bet tā nav tā lentīte kuru tu domā (J.O- ierasts, ka sarkanas krāsas lentīte ap rokas delnu liecina par cilvēka aizraušanos ar Kabalas mācību, kas aizvien ir aktuāla starp daudzām pasaules šovbiznesa zvaigznēm ).

 

Es zinu, ka tā nav TĀ lentīte, kuru es domāju, tāpēc jau prasu, kāda tai lentītei ir nozīme?

 

  • Nu, pirms kādiem septiņiem mēnešiem ar kundzi bijām Grieķijā. Gāja mums ļoti labi un tur mēs tikām pie šādām sarkanām, smukām mīlas lentītēm. Viena man, otra manai sieviņai un tas mums tāds abiem īpašs nieciņš.

Foto: Jānis Ogle

 

 

 

Saistītās tēmas: Digitop100Intars BusulisNākamā pietura depo

youtube icon
Abonēt youtube