Itāliešu kino leģenda Džina Lollobridžida ceturtdien tika pagodināta ar zvaigzni Holivudas Slavas alejā, pieminot viņas darbību kino no 1946. līdz 1997.gadam. 90 gadus vecā aktrise ir tēlojusi apmēram 60 filmās, bet viņa pirmoreiz kļuva slavena, 1953.gadā līdz ar Hamfriju Bogartu filmējoties režisora Džona Hastona filmā “Beat the Devil”.

 

Lollobridžida kļuva par piecdesmito gadu seksa simbolu. Itālieši viņu uzskatīja par savu atbildi par “pasaules skaistāko sievieti” dēvētajai Elizabetei Teilorei pēc tam, kad Lollobridžida 1955.gadā notēloja galveno lomu filmā “La Donna piu bella del mondo” (“Pasaules skaistākā sieviete”).

“Ko es varu teikt? Esmu ļoti aizkustināta. Es negaidīju, ka pēc tik daudziem gadiem atkal būšu šeit un saņemšu visu šo mīlestību,” ceturtdien sacīja Lollobridžida.

“Es Amerikā tiku ļoti lutināta, pat kad es pirmoreiz ierados un piedalījos pirmajā filmā studijā MGM (“Metro Goldwyn Mayer”) kopā ar Frenku Sinatru. Es atceros, ka viņi izturējās pret mani kā pret karalieni. Es to nekad neaizmirsīšu.”

Viņa pateicās faniem, kas padarījuši viņu slavenu visā pasaulē, un deklarēja, ka kinofilmas atšķirībā no citām mākslas formām ir “maģija” un darbs pie tām licis viņai “justies dzīvai”.

Lollobridžida, kas dzimusi 1927.gada 4.jūlijā Lacio reģiona Subjako pilsētā, savā jaunībā bija modele un skaistumkonkursu dalībniece. Viņa ieguva trešo vietu 1947.gada “Mis Itālijas” konkursā.

Septiņdesmitajos gados Lollobridžida pievērsās fotožurnālistikai. Pašlaik viņa nodarbojas ar fotografēšanu un tēlniecību.

Saistītās tēmas: aktriseDžina LollobridžidaHolivudaSlavas aleja

youtube icon
Abonēt youtube