Pieminot 2016. gadā mūžībā aizgājušo mūziķi Deividu Boviju (David Bowie), grupas “Talking Heads” solists Deivids Bairns (David Byrne) kopā ar Kanādas kori “Choir! Choir! Choir! apvienojušies pacilājošā un svinīgā hita “Heroes” izpildījumā.

 

Deivids Roberts Heivords Džounss (angļu: David Robert Hayward-Jones, pazīstams kā Deivids Bovijs (angļu: David Bowie); dzimis 1947. gada 8. janvārī, miris 2016. gada 10. janvārī) bija angļu mūziķis, aktieris, ierakstu producents un dziesmu aranžētājs. Savu mūziķa karjeru Bovijs uzsāka 1964. gadā un to turpināja līdz savai nāvei. Viņš ir iespaidojis daudzus mūsdienu mūziķus un ieņem ļoti nozīmīgu lomu mūzikas industrijā.[1] Viņš ir pazīstams pateicoties savam baritona balss tembram, inteliģentajiem dziesmu vārdiem, muzikālajiem eksperimentiem un androgēniju. Milzīgu uzmanību Bovijs izpelnījās ar neprognozējami mainīgajiem skatuves tēliem, saviem alter-ego, kuri nereti lauza sabiedrībā pieņemtos uzskatus gan par paša Bovija, gan cilvēka identitāti, dzimumu un seksualitāti kā tādu.

1962. gadā (15 gadu vecumā) Deivids Bovijs sauca sevi par Deividu Džounsu un formēja savu pirmo grupu The Konrads, kas spēlēja rokenrolu kāzās un jauniešu pasākumos. Grupa izjuka pēc gada. Pēc tam viņš ar Džordžu Andervudu formēja R’n’B (Rythm and Blues) grupu The King Bees. Šai grupai pat izdevās izlaist singlu. Pēc tam, kad arī šī grupa pašķīrās, Džordžs uzsāka savu mākslinieka karjeru. Deividu šķiršanās satrieca, taču, daļēji pateicoties britu invāzijai, The Beatles milzīgajai popularitātei un The Rolling Stones pamazām pieaugošajai slavai, Deivids vēl jo vairāk apņēmās kļūt par slavenu mūziķi. Un, tas viņam izdevās.

 

 

Saistītās tēmas: Deivids Bovijsjauns klipsPiemiņa

youtube icon
Abonēt youtube