Pagājušās nedēļas ietvaros Saeimas deputāts un tiesību zinātņu doktors Ringolds Balodis no Saeimas tribīnes izteica savu viedokli par Mandātu ētikas un iesniegumu komisijas darbību un piespriestajiem soda mēriem attiecībā uz dažādiem Saeimas deputātiem. “Rīta Kafija” jau iepriekš rakstīja par to, ka pēc vairākuma balsojuma šoreiz netika piemērots augstākais bezprecedentā soda mērs KPV LV deputātam Artusam Kaimiņam sakarā ar Valda Kalnozola iesniegumu par Saeimas deputāta ētikas kodeksa 7. un 8. punkta pārkāpumiem.

 

” 7. Deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus; deputāts balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju. 8. Deputāts nelieto tādus izteikumus un neatbalsta tādu rīcību, ko var uztvert kā aicinājumu uz pretlikumīgu darbību.”

Balodis savā runā izteica neizpratni par soda bardzību attiecībā pret konkrēto pārkāpumu salīdzinot to ar citiem šāda veida pārkāpumiem pēdējo 12 gadu laikā, uzskaitot daļu no iepriekšējo sodu saņēmušajiem deputātiem un tiem piemērotajiem sodiem attiecībā uz pārkāpto punktu. Savas runas noslēgumā Balodis lūdza savus kolēģus balsot pret šāda soda piemērošanu Artusam Kaimiņam: “es tomēr kolēģi lūgtu šoreiz to praksi nekropļot un nebalsot šī iemesla dēļ par Kaimiņa izslēgšanu no vienas sēdes. Jebkurš cits brīdinājums varētu būt, vēstnesī vairākkārt publicējiet par Kaimiņa uzvedību, bet izslēgt no sēdes tā būtu prakses kropļošana un tas nav pareizi.” Lai gan šoreiz augstākais soda mērs netika piespriests un Kaimiņam neliegs iespēju piedalīties Saeimas sēdēs, rodas jautājumi par Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas darbu un sodu piemērošanu.

youtube icon
Abonēt youtube