Šogad Rīga ir nominēta prestižajam Eiropas labākā tūrisma galamērķa jeb “European Best Destination” titulam. Aicinot atbalstīt Latvijas galvaspilsētu publiskajā balsojumā, savu balsi par Rīgu ir atdevuši vairāki sabiedrībā populāri cilvēki, tostarp Lelde Lietaviete, Armands Simsons, grupa Astro’n’out, Intars Busulis, Toms Petrusevičs un citi.

 

Balsojums par Eiropas labāko tūrisma galamērķi notiek internetā un ilgs vēl tikai dažas dienas, līdz 8. februārim. Pēc otrās balsošanas nedēļas Rīga ierindojas starp pieciem vadošajiem galamērķiem no kopumā 20 nominētajām pilsētām. Balsojumā var piedalīties ikviens, balsojot vienu reizi nedēļā no vienas ierīces. Balsot par Eiropas labāko tūrisma galamērķi var internetā, izmantojot saiti https://www.europeanbestdestinations.com/european-best-destinations-2018/ vai vote.ebdest.in. Par Eiropas labākā tūrisma galamērķa titulu Rīga sacenšas ar tādām Eiropas metropolēm kā Londona, Milāna, Parīze, Berlīne, Barselona un citām.

Vairākas Latvijas slavenības atbalstījušas kampaņu, balsojot konkursā par Rīgu, kā arī aicinot to darīt saviem sociālo tīklu sekotājiem. Daloties ar fotogrāfiju, kurā ietverts kampaņas ceļojošais  ziņojums un mirkļbirka #voteforriga, slavenības mudina savus fanus iesaistīties un atdot balsi par Latvijas galvaspilsētu.

Nominācija Eiropas labākais tūrisma galamērķis ir instruments, kā pilsētai piesaistīt vēl lielāku tūristu skaitu. Tituls nes ne vien ekonomisko ieguvumu, piesaistot tā ieguvējam jaunus tūristus, bet tas sniedz arī ievērojamu publicitāti Eiropas un pasaules medijos.

 

Eiropas labākais galamērķis tiek noteikts devīto gadu pēc kārtas. Pērn labākā tūrisma galamērķa titulu ieguva Portugāles pilsēta Porto. Konkursu rīko Eiropas organizācija “European Best Destinations”, kas izveidota kultūras un tūrisma veicināšanai Eiropā. Latvijā konkursu atbalsta Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs sadarbībā ar LIAA Tūrisma departamentu, Latvijas Institūtu, nacionālo lidsabiedrību airBaltic un citiem partneriem.

youtube icon
Abonēt youtube