Latvijas Metālmūzikas gada balvas kategorijā “Gada koncertgrupa” nominēti “Skyforger” par pērnā gada metāla operu “Kurbads”, kā arī blekmetāla grupas “Velnezers” un “Urskumug”.

“Gada ieraksta” kategorijā nominēti pieci albumi – melodiskā blekmetāla apvienības “Ocularis Infernum” ieraksts “Expired Utopia”, blekmetāla pārstāvju “Eschatos” ar minialbumu “M¿re”, Latvijas “doom metal” žanra klasiķu “Frailty” albums “Ways of the Dead”, “Urskumug” minialbums “The Throne for my Ego”, kā arī “sludge / doom” žanra trio “Saturn’s Husk” instrumentālais ieraksts “Marée Noire”.

“Gada debijas” balvai izvirzīta post-metāla grupa “Numbers”, smagnējā “sludge / stoner” žanra grupa “Oghre”, kā arī smagā roka apvienība “Rusted Wheels”, bet uz “Gada vokāla” nosaukumu pretendē Māra Lisenko no grupas “Ocularis Infernum”, Laima Krīgere no “Oceanpath” un Oskars Dreģis no “Oghre”.

Savukārt “Gada mūziķa – instrumentālista” balvai izvirzīti taustiņinstrumentālists Magnuss Znatnajs no grupas “Ocularis Infernum”, ģitārists Jēkabs Vilkārsis no “Frailty” un ģitārists Mārtiņš Platais no “Eschatos”.

Kā ziņots, Klubā “Melnā piektdiena” 9.februārī plkst.19.30 tiks pasniegtas Latvijas Metālmūzikas gada balvas, liecina pasākuma rīkotāju ieraksts sociālajā tīklā “Facebook”.

Balvas pasniegšanas ceremonija Latvijā notiks jau devīto gadu pēc kārtas. Tās iniciatori ir apvienības “Zobens un Lemess” un mūzikas kluba “Melnā piektdiena” pārstāvji. Apbavošanas ceremonijas pasākumā uzstāsies grupas “Frailty”, “Oghre”, “Oceanpath”, “Ryvendir” un citi.

Saistītās tēmas: Metālmūzikas gada balvaSkyforgerUrskumugVelnezers

youtube icon
Abonēt youtube