Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien skatīs vienu no Zolitūdes traģēdijā cietušo ģimeņu prasībām par morālā kaitējuma piedziņu, liecina tiesu kalendārā pieejamā informācija. Šajā lietā tiesa janvāra beigās izbeidza tiesvedību pret SIA “Maxima Latvija” un SIA “Tineo”. Iepriekš prasība tika uzturēta pret “Maxima”, “Tineo” un SIA “Homburg Zolitude”.

 

Process pie tiesneša Rinalda Silakalna tiek skatīts slēgti.

Šī ir traģēdijā bojāgājušo tēva un mātes ģimenes – bērnu – prasība, un tajā lūgts piedzīt 70 miljonus eiro.

Arī šajā lietā tiesvedība tika izbeigta pret minētajiem atbildētājiem, jo tika panāktas vienošanās ar uzņēmumiem par atbalsta sniegšanu ģimenēm 100 000 eiro apmērā.

2016.gadā tika paziņots, ka “Maxima” un “Tineo” ir vienojušās ar Zolitūdes traģēdijā cietušo pārstāvjiem par katru bojāgājušo ģimenes locekli izmaksāt 100 000 eiro atbalstu ģimenēm.

Kā ziņots, 2015.gada beigās Rīgas apgabaltiesa vienā no daudzajām tiesā aizsāktajām Zolitūdes traģēdijas civillietām par labu diviem cietušajiem piedzina 300 000 eiro, kas bija pirmais spriedums civillietā.

Tiesa traģēdijā cietušo Edgara Čerņenoka un Valerijas Valentīnas Mizulas prasību apmierināja daļēji, proti, nolēma, ka “Maxima” un “Homburg Zolitude” jāmaksā viņiem kopumā 300 000 eiro. Proti, par labu katram no abiem prasītājiem no atbildētājiem tika piedzīti 75 000 eiro, tātad kopumā 300 000 eiro. Prasība pret “Tineo” tika noraidīta.

Traģēdijās cietušās Oksanas Vilsones prasība tika noraidīta.

Patlaban lieta apelācijas kārtībā tiek skatīta Vidzemes apgabaltiesā, kur lietas skatīšana turpināsies 27.aprīlī.

Saistītās tēmas: "Zolitude 21.11."TiesaZolitūdes Traģēdija

youtube icon
Abonēt youtube