Krievijai jārēķinās ar sekām, ja tā šogad atkal jauksies ASV vēlēšanās, otrdien vizītē Kolumbijā paziņojis ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons.

ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Maiks Pompeo pagājušajā nedēļā brīdināja, ka Krievija nav atmetusi domu par iejaukšanos ASV vēlēšanās un sagaidāms, ka Maskava mēģinās ietekmēt arī šogad paredzētās Kongresa starpvēlēšanas.

Pompeo sacīja, ka, viņaprāt, Krievija turpinās savus mēģinājumus iejaukties ASV vēlēšanās, bet pauda pārliecību, kas Savienotās Valstis spēs nodrošināt brīvas un godīgas vēlēšanas un Krievija nespēs nopietni tās ietekmēt.

ASV izlūkdienesti 2016.gada beigās secināja, ka Krievija mēģinājusi ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanas par labu republikāņu kandidātam Donaldam Trampam. Tostarp krievu hakeri uzlauza un publiskoja demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones kampaņas dokumentus un izplatīja sociālajos medijos ierakstus un “ziņas”, kas diskreditē Klintoni.

Tramps vairākkārt noraidījis apgalvojumus par Maskavas iejaukšanos prezidenta vēlēšanās, ko kategoriski noliedz arī Kremlis.

Šogad vēlēšanās ASV tiks ievēlēti 33 senatori un visi 435 Pārstāvju palātas locekļi.

Vēlēšanās demokrāti mēģinās atgūt kontroli pār abām Kongresa palātām, kurās pašreiz dominē republikāņi.

Tilersons intervijā telekanālam “Fox News” atzina, ka ir “daudz veidu, kādos krievi var iejaukties vēlēšanās, daudz dažādu instrumentu, ko viņi var izmantot”.

Viņš piebilda, ka zināma aktivitāte jau ir pamanīta.

“Šogad šajā puslodē notiks vairākas nozīmīgas vēlēšanas,” norādīja Tilersons.

Viņš sacīja, ka ir būtiski likt Krievijai saprast, ka tās aktivitātes nepaliek nepamanītas, un tai būs jārēķinās ar sekām, ja tā iejauksies.

Tomēr Tilersons atzina, ka gadījumā, ja Krievija izlems iejaukties ASV vēlēšanās, to būs grūti aizkavēt.

Saistītās tēmas: ASVkrievijavēlēšanas

youtube icon
Abonēt youtube