Ziņu aģentūra “Associated Press” (AP) Latvijai olimpiskajās spēlēs Phjončhanā prognozē trīs medaļas. Divas medaļas AP Latvijai prognozē skeletona sacensībās vīriešiem. Sudrabs atvēlēts pēdējās desmitgades pasaules labākajam skeletonistam Martinam Dukuram, bet bronza viņa vecākajam brālim Tomasam Dukuram.

Zelta medaļu aģentūra prognozē mājiniekam Sunbinam Junam, kurš šogad pirmoreiz kļuva par Pasaules kausa (PK) ieguvēju. Viņš izlaida pēdējo PK posmu Kēnigzsē, lai savās mājās pēc iespējas labāk sagatavotos tieši olimpiskajām spēlēm.  Pasaules kausa kopvērtējumā Tomass Dukurs šosezon izcīnīja trešo vietu, bet Martins ieņēma ceturto. Tikmēr trešā medaļa Latvijai tiek prognozēta bobsleja četrinieku sacensībās, kurās sudrabs atvēlēts Oskara Ķibermaņa vadītajai ekipāžai.Ķibermaņa kvartets PK sezonas kopvērtējumā četriniekos ierindojās vien septītajā vietā. Tiesa, viņam un Oskaram Melbārdim Phjončhanas trase ir samērā veiksmīga. Iepriekšējā sezonā Ķibermanis tur PK posmā divniekos izcīnīja sudrabu, bet četriniekos bronzu. Tikmēr Melbārža kvartets ieguva ceturto vietu.Par favorītu četrinieku sacensībās tiek uzskatīts Johaness Lohners un viņa komanda no Vācijas.

Latvija cīņā par augstu vietu iesaistīsies arī kamaniņu sporta stafetes komanda, kas allaž pieskaitāma favorītu pulkam. Taču pagaidām AP Latvijas komandu uz goda pjedestāla nenovieto.

Interesanti, ka AP neparedz Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai Krievijas hokeja komandai vietu spēcīgāko trijniekā. Zelts atvēlēts Kanādai, sudrabs Zviedrijai, bet bronza Somijai.

Olimpiskās spēles Phjončhanā risināsies no 9. līdz 25. februārim.

youtube icon
Abonēt youtube