Saeimā Ēnu dienā, 14.februārī, viesosies vairāk nekā 170 skolēnu, lai klātienē iepazītu parlamenta darba ikdienu. Saeimas un darbinieku “ēnām” būs iespēja sekot likumdevēja darbam, kā arī izzināt parlamenta darba aizkulises portālu ritakafija.lv informēja Saeimas preses dienests. 

 

 

Skolēni Ēnu dienā varēs sekot Saeimas priekšsēdētājas, Saeimas Prezidija locekļu un deputātu darbam. Jaunieši varēs iepazīt Saeimas darbu, “ēnojot” arī parlamenta juristus, tulkus, sabiedrisko attiecību speciālistus un komisiju konsultantus, kā arī citus darbiniekus.

Šajā dienā skolēnus uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tāpat paredzēta deputātu, darbinieku un “ēnu” tradicionālā kopīgā fotografēšanās uz Saeimas nama Lielajām marmora kāpnēm. Jaunieši varēs apskatīt arī Saeimas nama telpas, apmeklēt komisiju sēdes un redzēt citus parlamenta plānotos pasākumus, tostarp Apvienotās Karalistes parlamenta Pārstāvju palātas priekšsēdētāja Džona Berkova (John Bercow) vizīti Saeimas namā.

Parlaments “ēnām” savas durvis vērs jau desmito reizi. Saeima ir viena no populārākajām “ēnošanas” vietām mūsu valstī, un šo iespēju pēdējos gados izmantojuši jau vairāk nekā 2000 skolēnu no visas Latvijas.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12.klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darbavietu un 4–6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.

Foto: Ēnu dienu logo

Saistītās tēmas: Ēnas SaeimaĒnu DienasSaeima

youtube icon
Abonēt youtube