Bijušais skolnieks atklājis uguni uz cilvēkiem kādā vidusskolā Floridā, nogalinot vismaz 17 pieaugušo un bērnu, saka varas iestādes. Ziņa raidsabiedrība CNN.

Floridas gubernators Riks Skotts (Rick Scott) pavēlējis izkārt karogus pusmasta, lai godinātu  upuras Mardžorijas Stounmenas Duglasas Vidusskolā, kurā mācās ap 3000 skolēnu.

Superintendants Robberts Runcijs (Robert Runcie) paziņojis, ka skola uz atlikušo nedēļu slēgta, lai ļautu skolēniem un to ģimenēm sērot.

Aizdomās par apšaudi tur 19.gadīgo Nikolasu Kruzu (Nikolas Cruz), kurš no skolas izslēgts par nespecificētiem discipilnāriem pārkāpumiem. Runcijs teicis, ka viņam jāierodas uz tiesas sēdi ceturtdien.

Apšaude ierindojas starp 10 nāvējošākajām  skolu apšaudēm mūsdienu ASV vēsturē un tā varētu tikt izmantota kā precedents, lai turpinātu sarunas par ieroču turēšanas likumiem ASV.

Izmeklētāji uzskata, ka aizdomās turamais ir izmantojas ugunsgrēka signalizāciju,  lai izvilinātu potenciālos upurus no klases telpām.

Kamēr daži no skolēniem pametuši ēku, citi no slaktiņa  mēģinājuši slēpties klasēs.

Daži skolēni, baidoties par savu dzīvību,  sūtījuši atvadu ziņas saviem tuvajiem, citi izmantojuši savus telefonus, lai par notiekošu paziņotu sociālajos medijos.

Aizdomās turētais Kruzs aizturēts dzīvs un gaida paredzamo tiesas procesu.

Saistītās tēmas: Apšaude skolāASV

youtube icon
Abonēt youtube