Īlons Masks (Elon Musk), slavenais amerikāņu uzņēmējs,  nesen atgādināja pasaulei  par savu eksistenci kļūstot par pirmo cilvēku, kurš izplatījumā nogādājis elektrisku automobili “Tesla”.

Ja esat palaidis garām šo notikumu, zemāk redzamajā video var noskatīties raķetes palaišanu.
https://www.youtube.com/watch?v=31ZTGJM-xj4

Šajā video iespējams tiešsaistē redzēt, kas notiek ar Tesla auto, kurš tika nogādātas visumā.
https://www.youtube.com/watch?v=y3niFzo5VLI

Raidsabiedrība BBC ziņo, ka pēc pēdējiem aprēķiniem automašīna visumā pavadīs vairākus miljonus gadu līdz vai nu ietrieksies atpakaļ Zemē vai Venērā.

Čehijas zinātnieku komandas aprēķina liecina, ka pastāv arī niecīga iespēja automobilim ietriekties Saulē, bet izslēgta ir iespēja, ka auto nokļūs uz Marsa.

Doktors Hanno Reins ar kolēģiem veica datorsimulāciju 240 reizes, lai noskaidrotu kā Teslas auto orbīta mainīsies nākamo 3.5 miljonu gadu laikā.

“Mēs nezinājām, ko sagadīt, jo. parasti, priekšmeti, kas atrodas tuvu Zemei , ir asteroīdi un ir ienākuši mūsu saules sistēmā no ārpuses, šajā gadījumā viss ir otrādi. Jautājums ir – kur automobilis dosies?” Sacīja doktors Reins, Toronto Universitātes asociētais profesors.

“Pastāv divas iespējas – vai nu tas paliks mūsu saules sistēmā vai arī ar laiku no tās izkļūs.”

Doktors Reins arī paziņoja, ka visticamāk auto pietuvosies Zemei ik pēc 30 gadiem.

“Tas ir ļoti neliels objekts un es neesmu pārliecināts cik viegli to būs novērot jau pēc gāda,  bet  būs ļoti interesanti redzēt vai spēsim to atkal atrast, kad tas nākamreiz pietuvosies zemei.”

Saistītās tēmas: AutoElons MaskskosmossTESLA

youtube icon
Abonēt youtube