Skatītāju iemīļotais raidījums “Īstās latvju saimnieces”, sākot jauno sezonu, piedzīvo pārmaiņas. Tā jaunais nosaukums – “Īstās Latvijas saimnieces” – precīzāk raksturo šīs sezonas dalībnieces.

 

Neviena no dāmām nav latviete, visas ir cittautietes, katra ar savu stāstu par to, kā šeit nokļuvusi – kāda dzīvo jau paaudzēm ilgi, cita atbraukusi pati, cita ieprecējusies. “Visas saimnieces runā lieliskā latviešu valodā, un tas bija viens no nosacījumiem, izvēloties šīs sezonas dalībnieces,” stāsta raidījuma producents Kristaps Valdnieks. Savā ziņā šīs sezonas dalībnieces nav tik tradicionālas saimnieces kā ierasts iepriekšējās sezonās, taču visas saistītas ar saimniekošanu, un arī kulinārija viņām nav sveša. “Salīdzinot ar iepriekšējām sezonām, šogad saimnieču temperaments projektam dod citu “uzrāvienu”, vispozitīvākajā šo vārdu nozīmē,” norāda Valdnieks.

 

Skatītāji varēs ielūkoties tajā, kā notiek viesošanās lībiešu, baltkrievu, poļu, tatāru, lietuviešu un krievu stilā. Aktīvās dāmas kopj savu tautu tradīcijas, tādēļ, viesojoties pie viņām, varēsim ne vien vērot, kādas ir katras nacionālās virtuves gardās īpatnības, bet arī ik nedēļu sekot līdzi tam, kādus svētkus ar dziesmām un dejām spēj sarīkot katra saimniece. Turklāt viena no dalībniecēm sagādājusi izaicinājumu – viņa ir veģetāriete, tādēļ pārējām dāmām savas ēdienkartes bija jāpielāgo. Uzņemot viesus pie sevis, saimniece pagatavoja pirmo un vienīgo veģetāro maltīti raidījuma vēsturē.

Sagaidot valsts simtgadi, projekta veidotāji vēlas uzsvērt, ka šeit, Latvijā, dzīvo ne tikai latvieši, te brīnišķīgi saimnieko arī integrējušies cittautieši, kuri tajā pašā laikā tur godā savu tautu tradīcijas.

“Īstās Latvijas saimnieces” – no 16. februāra, piektdienās.

Saistītās tēmas: Īstās Latvijas saimniecesLTVŠovs

youtube icon
Abonēt youtube