Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs noliedzis FIB  apsūdzības 13 Krievijas pilsoņiem par iejaukšanos ASV 2016.gada vēlēšanu procesā nosaucot tās par tukšām pļāpām. Ziņo raidasbiedrība BBC.

 

Lavrovs konferencē Vācijā izteicies, ka nekomentēs plašāk kamēr netiks  parādīti fakti.

Apsūdzības izvirzījis ASV īpašais padomnieks Roberts Mullers (Robert Mueller), šīs apsūdzības uzskatāmas par pagrieziena punktu 2016.gada prezidenta vēlēšanu izmeklēšanā.

Prezidents Tramps jau izmantojis izdevību, lai paziņotu, ka šīs apsūdzības pierāda viņa kampaņas nevainību.

Bet Trampa kunga nacionālās drošības padomnieks H.R. MakMasters, sacījis, ka pierādījumi par Krievijas iejaukšanos šobrīd esot jau neapstrīdami.

Kopumā apsūdzēti 13 Krievijas pilsoņi kuri it kā uzdevušies par amerikāņiem,  maksājuši par politiskām reklāmām  un aktīvi darbojušies ar  lobēšanu sociālajos medijos. Viņu operācijas  budžets aplēsts ap $ 1.25 miljonu dolāru mēnesī.

“Līdz ar 2016. gadu  apsūdzētie un to palīgi  izmantojuši fiktīvas online personas, lai aktīvi iejauktos 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās,” teikts apsūdzībā.

“Apsūdzētie primāri nodarbojušies ar Hilarijas Klintones, Teda Kruza un Marko Rubio nomelnošanu, paralēli lobējot Berniju Sandersu un Donaldu Trampu “

Saistītās tēmas: krievijaTrampsvēlēšanas

youtube icon
Abonēt youtube