Prezidents Tramps  neoficiāli ir paudis, ka atbalsta daudz stingrākus soda mērus narkotiku biznesā iesaistītajiem, nāvessods to skaitā. Ziņo Axios.

Singapūrā sods par narkotisko vielu pārvadāšanu ir nāve un prezidentam Trampam šī ideja liekas saistoša. Viņš stāstot sev pietuvinātiem cilvēkiem  jau mēnešiem ilgi, ka Singapūras soda modelis ir iemesls kādēļ valstī ir tik zems narkotiku patēriņa līmenis.

Bet prezidents ne tikai runā un joko par šo tēmu, pieci dažādi avoti, kuri runājuši ar Trampu par tēmu norāda, ka viņš mēdzot bieži iekarst un sākt kaismīgi runāt par to, ka narkotiku biznesa pārstāvji ir tik pat slikti, cik sērijveida slepkavas, un ka tos vajadzētu atbilstoši sodīt -ar nāvi.

Tramps stāstot uzticības personām, ka maigāka pieeja narkotiku reformai, tāda kurā  pārkāpējiem tiek izrādīta simpātija un dota iespēja laboties, nekad nestrādāšot. Viņaprāt valdībai būtu jāmāca bērniem, ka, ja tie lietos narkotikas, tie mirs un jāliek narkodīleriem baidīties par savām dzīvībām.

Kelianna Konveja (Kellyanne Conway), “Baltā Nama” pret narkotiku sekcijas galva argumentē, ka Trampa pozīcija šajā jautājumā esot daudz niansētāka, norādot , ka apgalvojumi par nāvessodiem attiecināmi uz augsta līmeņa dīleriem, kuri nogalina tūkstošiem cilvēku.

Konveja komentē, ka viņa (Trampa) argumenta pamatā ir ideja par to, ka dažos statos piespriež nāvessodu par slepkavību, bet kad dīleris ar savu rīcību iznīcina tūkstošiem dzīvju, tāda nav.

Saistītās tēmas: narkotikasNāvessodsTramps

youtube icon
Abonēt youtube