Jūrmalas pašvaldība izsolē uzņēmējiem uz pieciem gadiem pārdos nomas tiesības uz desmit pludmales nogabaliem, portālu ritakafija.lv  informēja Jūrmalas domes pārstāve Elita Cepurīte. Nomātajos pludmales nogabalos uzņēmēji varēs izvietot kafejnīcas un sniegt atpūtas pakalpojumus jūrmalniekiem un kūrortpilsētas viesiem.

 

Izsolēs tiks piedāvāti desmit pludmales nogabali. Četri no tiem atrodas Bulduros, divi – Dubultos, bet pa vienam – Majoros, Pumpuros, Mellužos un Kauguros. Pludmales gabali atrodas gan mierīgās, gan aktīvās atpūtas, kā arī neitrālajā zonā.

Pieteikšanās nomas tiesību izsolei ilgs līdz 20.martam. Izsoles notiks šī gada 27.martā un 28.martā plkst.11 Jūrmalas pilsētas domē. Nomas tiesības tiks izsolītas mutiskā izsolē ar augšupejošu soli, un izsoles sākuma cena ir nomas maksa par vienu kalendāro gadu.

Kā informēja Cepurīte, pirmo reizi pludmales nogabalu nomas tiesību izsole uz piecu gadu termiņu tika veikta 2015.gadā, kad ieviesta jauna kārtība ar mērķi sakārtot pludmales zonas apsaimniekošanu un uzņēmējdarbības organizēšanu krasta joslā. Līdz ar izsoļu organizēšanu esot ieviesta videi draudzīgāka uzņēmējdarbības organizēšana jūras krastā, jo nomas līgumā noteiktas prasības, kas jāievēro nomniekiem vides aizsardzības jomā, kā arī kārtības uzturēšanā.

Pērn uzņēmējiem izsolītas 13 pludmales nogabalu nomas tiesības. Kopumā patlaban ir iznomāti 34 šāda veida īpašumi.

Saistītās tēmas: IzsoleJūrmalaPludmalesvasaras sezona

youtube icon
Abonēt youtube