Sestdien opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija organizētajā protesta akcijā pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu aizturēti jau vairāk nekā tūkstotis demonstrantu.

Akciju “Viņš mums nav cars” divas dienas pirms Putina inaugurācijas ceremonijas, viņam stājoties ceturto reizi Krievijas prezidenta amatā, paredzēts rīkot 90 Krievijas pilsētās.

Demonstrācijas sākās valsts austrumdaļā, un no daudzām vietām pienāk ziņas par protestēju aizturēšanām.

Visā valstī sestdien aizturēti vismaz 1029 cilvēki, ziņo nevalstiskā organizācija “OVD-Info”, kas apkopo datus par politiskajām vajāšanām Krievijā.

Visvairāk aizturēto ārpus Maskavas ir Čeļabisnskā, kur policija aizturējusi 164 cilvēkus.

Jakutskā aizturēti 75 cilvēki, taču viņi visi jau esot atbrīvoti, vēsta “OVD-Info”.

Daudzviet jau akcijas priekšvakarā aizturēti tās koordinatori un Navaļnija štābu aktīvisti.

Maskavā, kur saskaņā ar policijas datiem uz mītiņu Puškina laukumā bija ieradušies aptuveni 1500 cilvēku, līdz šim aizturēti vismaz 473 protestētāji, tostarp arī pats akcijas organizators Navaļnijs. Aizturēšanas Maskavā šobrīd turpinās.

Tikmēr no Sanktpēterburgas ziņo, ka vairāki tūkstoši demonstrantu devušies gājienā pa Ņevas prospektu, bloķējot satiksmi. Līdz šim no Krievijas “ziemeļu galvaspilsētas” saņemtas ziņas par 53 aizturētajiem.

Maskavas Puškina laukumā, kur uz pulcēšanos aicināti opozīcijas aktīvisti, ieradušies arī Kremļa atbalstītāji, kas skandē: “Mūsu valsts, mūsu likumi” un “Mēs esam par Putinu”.

Savukārt Sanktpēterburgā Pils laukumu, kur iecerēts akcijas sākums, bloķējusi policija. Varasiestādes negaidīti paziņojušas, ka tur paredzēts, tā dēvētās, Uzvaras dienas militārās parādes mēģinājums.

Aizturēto skaits līdz 19:10: 1348

Visvairāk aizturēto:

Maskavā — 572
Pēterburgā — 180
Čeļabinskā — 164

Ziņo: ovdinfo

Saistītās tēmas: Aleksejs NavaļnijsprotestiVladimirs Putins

youtube icon
Abonēt youtube