Lindas Liepiņas viedokļraksts:

“Kā tikt pie 2,382 miljoniem, ja strādā Valsts Ieņēmumu dienestā?
Šis gadījums, manuprāt, ir kliedzošs.

Ināra Gargazeviča VID strādā no 2000.gada.
Viņas ieņemamais amats ir vecākā muitas eksperte.
Viņas alga šī gada aprīlī bija 1082.86 eiro.

Lai gan Gargazevičas kundzes pirmie depozītnoguldījumi parādās 2006.gadā, 2015.gada deklarētās akcijas 1,057 miljons dolāru apmērā ir grūti nepamanīt.
2017.gadā ieguldījumi fondos sasniedz 2,382 miljonus!!!

Ināras Gargazevičas vīrs Vladimirs Gargazevičs par VID par pārvaldes priekšnieku strādājis līdz 2010.gadam.
No 2013.gada februāra līdz 2017.gada janvārim bijis Marka Rotko mākslas centra iepirkumu komisijas priekšsēdētājs. Viņa deklarācija ir ļoti pieticīga, salīdzinot ar kundzes uzkrājumiem.

No laulātā pāra deklarācijām tā arī neguvu skaidrību, kurā brīdī nauda no debesīm nokritusi. Vai darba devējam Valsts Ieņēmumu dienestam tas ir zināms?

Mums droši vien būtu jāpriecājas, ka ir tik ļoti darbu mīloši ļaudis, kas būdami miljonāri, turpina darbu Valsts Ieņēmumu dienestā par 1082.86 eiro mēnesī.”

Iepazīstoties ar Lindas Liepiņas (politiskās partijas: KPV.lv valdes līdzpriekšsēdētāja) “facebook.com” kontā publicēto informāciju rodas būtiski jautājumi:

Vai VID kontrolē savus darbiniekus?
Vai attiecīgās amatpersonas deklerāciju pašam VID un KNAB nebūtu dziļāk jāanalizē, lai noskaidrotu ievērojamo ienākumu avotu un tā iespējamo saistību ar amatpersonas ieņemamo amatu?

Jānorāda, ka pamatojoties uz likumu “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” –

“Valsts amatpersonai ir aizliegts, izmantojot savu amata stāvokli, jebkādā veidā ietekmēt citas valsts amatpersonas, kad tās sagatavo vai izdod administratīvos aktus vai veic uzraudzības, kontroles, izziņas un sodīšanas funkcijas attiecībā uz:

1) šo amatpersonu, tās radiniekiem vai darījumu partneriem;

2) jautājumiem, kuru izlemšana ietekmē vai var ietekmēt šīs amatpersonas, tās radinieku vai darījumu partneru personiskās vai mantiskās intereses;

3) tām fiziskajām vai juridiskajām personām, no kurām šī amatpersona vai tās radinieki gūst jebkāda veida ienākumus;

4) tādu komercsabiedrību, kuras dalībnieks, akcionārs, biedrs, pārraudzības, kontroles vai izpildinstitūcijas loceklis ir šī amatpersona vai tās radinieks, kā arī attiecībā uz individuālo komersantu, kas pats ir valsts amatpersona vai tās radinieks.”

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube