Pirmdienas rītā mākoņi daļēji sedz Latvijas debesis, vietām Vidzemē un Latgales ziemeļos īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Minimālā gaisa temperatūra naktī bija +9..+15 grādu, piekrastē līdz +17 grādiem. Deviņos rītā gaiss būs iesilis līdz +20..+23 grādiem, nedaudz zemāka gaisa temperatūra gaidāma zem lietus mākoņiem un vietām piekrastē.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu un rietumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 11 metriem sekundē.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš 3-6 metri sekundē. Minimālā gaisa temperatūra naktī bija +11 grādu lidostā “Rīga” un +16 grādu pilsētas centrā; jau deviņos rītā gaisa temperatūra var sasniegt +23 grādus.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +20..+22 grādiem daudzviet piekrastē līdz +28,5 grādiem Stendē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 3.jūnijā bija nepilni +33 grādi Norvēģijas un Zviedrijas dienvidos, kā arī +34..+36 grādi vietām Balkānos un Itālijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -2..-3 grādi Alpu kalnos un Skandināvijas ziemeļos, kā arī -5 grādi Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

 

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas: Pirmdiena

youtube icon
Abonēt youtube