Advokāts un partijas “KPV LV” premjerministra amata kandidāts Aldis Gobzems ir aicināts sniegt liecības Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) saistībā ar “KPV LV”, iespējams, nelikumīgu finansēšanu, aģentūrai LETA apstiprināja A.Gobzems.

A.Gobzems savā sociālā tīkla “Facebook” lapā publicējis vēstuli no Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurora Māra Urtāna, kurā norādīts, ka Gobzemam jāierodas sniegt liecības KNAB. Vēstulē norādīts, ka neierašanās gadījumā Ģenerālprokuratūra var lemt par advokāta piespiedu atvešanu. Vēstule saņemta kā atbilde uz Gobzema iesniegumu KNAB, kurā viņš argumentēja, ka viņš nevar liecināt, jo ir bijis gan Artusa Kaimiņa (KPV LV), gan Ata Zakatistova (KPV LV) advokāts, tādēļ atbilstoši Advokatūras likuma un Kriminālprocesa likuma normām viņš nevar sniegt liecības, nepārkāpjot advokāta imunitāti.

Sarunā ar aģentūru LETA Gobzems norādīja, ka viņš šo lēmumu nepārsūdzēs. Gobzems uzsvēra, ka Ģenerālprokuratūras lēmumā norādīts, ka viņš liecības aicināts sniegt kā privātpersona, nevis advokāts, taču Gobzema ieskatā tas nemaina lietas būtību.

Advokāts pauda:

Lai viņi pārkāpj visu, ko var pārkāpt, ja tiks pārkāpta mana advokāta imunitāte, es vērsīšos Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

 

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas: Aldis GobzemsKNAB

youtube icon
Abonēt youtube