Saistībā ar gatavošanos 2021.gadā gaidāmajam Pasaules hokeja čempionātam Rīgā un Minskā, Latvija un Baltkrievija sadarbosies transporta un tūrisma jomās, paredz Latvijas valdības un Baltkrievijas valdības pasākumu plāns vidēja termiņa sadarbībai galvenajos virzienos.

Plāns, kuru puses noslēdza notu apmaiņas ceļā, paredz sadarbību autoceļu attīstības jautājumos un autosatiksmes jomā. No Latvijas puses plāna izpildē par šo sadarbību būs atbildīga Satiksmes ministrija (SM), “Latvijas Valsts ceļi”, “Autotransporta direkcija”, Valsts ieņēmumu dienests, “Valsts nekustamie īpašumi”, Valsts robežsardze un Pārtikas veterinārais dienests.

Tāpat plānota sadarbības attīstīšana aviācijas pārvadājumu jomā, par ko no Latvijas puses būs atbildīga Lidsabiedrība “airBaltic” un Starptautiskā lidosta “Rīga”.

Tikmēr “Latvijas dzelzceļš” būs atbildīgs par sadarbību dzelzceļa satiksmes jautājumos, bet Ekonomikas ministrija (EM) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) būs atbildīgas par kopīgas tūrisma programmas izstrādi, gatavojoties 2021.gada Pasaules hokeja čempionātam.

Plānota arī Pasaules hokeja čempionāta prezentācijas rīkošana starptautiskajā tūrisma izstādē-gadatirgū “Balttour”, kā arī savstarpēju iepazīšanās braucienu organizēšana Latvijas un Baltkrievijas tūrisma uzņēmumiem un plašsaziņas līdzekļiem. Arī par šiem plāna punktiem atbildīga būs EM un LIAA.

Jau vēstīts, ka abas valstis vienojušās, ka šī gada 7.februārī parakstīto Latvijas un Baltkrievijas memorandu papildina detalizēts pasākumu plāns, kas paredz konkrētas sadarbības jomas un projektus. Iniciatīva par nepieciešamību izveidot pasākumu plānu radusies abpusēju konsultāciju ar Baltkrievijas pusi rezultātā, kā arī vēloties atzīmēt līdz šim panākto progresu Latvijas un Baltkrievijas sadarbībā, skaidroja Ārlietu ministrijā.

Pasākumu plāns paredz konkrētas darbības divpusējo attiecību attīstībai un nosaka Latvijas un Baltkrievijas politisko dialogu, sadarbību ekonomikas, loģistikas, lauksaimniecības, pārtikas ražošanas, kultūras, izglītības un zinātnes jomās. Rīcības plāna mērķi iekļauj tradicionālo starpvalstu sadarbības ietvaru paplašināšanu, liekot uzsvaru uz mērķtiecīgu sadarbību un kopējām aktivitātēm sadarbības attīstīšanai pasākuma plānā minētajās jomās.

Latvija pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā, kamēr Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā turnīrs notika 2014.gadā.

Rīga un Minska balsojumā par tiesībām rīkot 2021.gada pasaules čempionātu hokejā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Rīga un Minska balsojumā ieguva 54 balsis, bet Somijas kandidatūra saņēma 53 balsis.

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas: BaltkrievijaPasaules hokeja čempionāts

youtube icon
Abonēt youtube