Nākamās nedēļas sākumā gaisa temperatūra Latvijā vēl nedaudz pazemināsies, bet nedēļas vidū atkal gaidāms stiprs karstums, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Pirmdien un otrdien maksimālā gaisa temperatūra nebūs augstāka par +22..+27 grādiem, mākoņi daļēji klās debesis un daudzviet uzlīs, vietām iespējams pērkona negaiss un stiprāks lietus. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no rietumiem.

Sagaidāms, ka trešdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra atkal pakāpsies līdz +26..+31 grādam. Ceturtdien un piektdien, pūšot dienvidvējam, svelme var pastiprināties līdz +30..+35 grādiem. Prognozes par gaisa temperatūru un nokrišņu daudzumu pagaidām ir atšķirīgas, un jārēķinās ar spēcīga pērkona negaisa risku.

Liels karstums neturpināsies ilgāk par divām līdz četrām dienām. Iespējams, jau piektdien, 10.augustā, no rietumiem ieplūdīs vēsāks gaiss.

Līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas šogad reģistrēta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā ārpus upju ielejām, ir +34,2 grādi 30.jūlijā Bauskā. +30 grādu atzīme Bauskā tika pārsniegta deviņas dienas pēc kārtas – no 27.jūlija līdz 4.augustam. Hidrometeoroloģiskajās novērojumu stacijās termometra stabiņš visaugstāk pakāpās Ogres upes ielejā pie Ogresgala, kur 29.jūlijā gaiss sakarsa līdz +34,6 grādiem.

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube