Dabu un lauksaimniecību Eiropas Savienībā šovasar daudzviet smagi skāris intensīvs sausums, tādēļ Eiropas Komisija nolēmusi pieļaut zināmas atkāpes no ilgtspējīgas saimniekošanas prasībām.

Kā pirmdien, 6.augustā, vēsta beļģu ziņu portāls EurActiv, EK paziņojusi, ka lauksaimnieki 2018.gadā varēs agrāk saņemt tiešmaksājumus un lauku atbalsta maksājums, kā arī tiks pieļauts izmantot ražošanai zemi, ko parasti neizmanto šim nolūkam.

Respektīvi, saimniecībām tiks atļauts zināmā mērā nepildīt noteikumus attiecībā uz augu kultūru dažādošanu un ekoloģiskās prasības tāpēc, lai varētu pabarot ganāmpulkus.

Lēmumu asi nopēlusi vides aizsardzības organizācija Greenpeace, uzskatot, ka tas tikai pastiprinās sarukušo ūdens resursu patēriņu.

Greenpeace lauksaimniecības speciāliste Kristiāne Huksdorfa (Christiane Huxdorff) vērtējusi, ka atkāpes no darbai draudzīgas saimniekošanas prasībām «pastiprinās postošu intensīvās lauksaimniecības praksi, kas savā būtībā pastiprina klimata pārmaiņas un vairo iespēju, ka tādi sausuma periodi kā esošais Eiropā kļūs par normu».

Ziņo:BNN

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube