Rīgā 28.augustā norisināsies Latvijas remigrantu biedrības diskusija “Par ko balsot diasporai?”, liecina informācija portāla “latviesi.com”.

Diskusijas mērķis ir veicināt aktīvāku ārzemēs dzīvojošo Latvijas valsts piederīgo iesaisti politiskajās norisēs, un to rīko biedrība “Ar pasaules pieredzi Latvijā” (AppLV).

“Pasākuma mērķis ir apkopot politisko partiju risinājumus valsts demogrāfiskajām problēmām, kā arī iesaistīt ārpus Latvijas dzīvojošos 370 000 valstspiederīgos pirmsvēlēšanu diskusijās,” norāda AppLV vadītāja Māra Rūse.

Diskusijas laikā tiks noskaidrots politisko partiju redzējums saiknes ar diasporu uzturēšanai un remigrācijas veicināšanai. Politiskās partijas atbildēs uz dažādiem jautājumiem par tēmām, kas attiecas uz diasporas atbalsta pasākumiem, sociālo aizsardzību, Latvijas vietu pasaulē un vīziju par tās attīstību nākamajā simtgadē. Partijām tiks uzdoti arī ar Latvijas mazākumtautībām ārzemēs un to remigrāciju saistītie jautājumi.

Dalību ir apstiprinājuši vienpadsmit partiju pārstāvji – Rihards Kols (VL-TB/LNNK), Zanda Kalniņa-Lukašēvica (V), Jānis Bordāns (JKP), Artuss Kaimiņš (KPV LV), Vjačeslavs Dombrovskis (S), Dana Reizniece-Ozola (ZZS), Daniels Pavļuts (Attīstībai/Par!), Gints Grābers (NSL), Roberts Putnis (Progresīvie), kā arī Latvijas Reģionu apvienības un “Latvijas krievu savienības” pārstāvji.

Pasākums būs vērojams arī tiešraidē AppLV mājaslapā. Ar aptaujas palīdzību tiks noskaidrots arī, kā uz šīm tēmām raugās remigranti un ārpus Latvijas mītošie iedzīvotāji.

Diskusija notiks plkst.18.30, “Tu jau zini kur” hallē, Tallinas ielā 10-3.

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas: Diaspora

youtube icon
Abonēt youtube