Jelgavas dome dibinājusi Jelgavnieku veselības veicināšanas fondu, kura viens no mērķiem ir medicīnas nozaru, kurās pilsētā trūkst darbinieku, finansiāla atbalstīšana, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Pašvaldība ir izveidojusi nodibinājumu, kuram atvēlēts finansējums no pašvaldības budžeta, ar mērķi sekmēt veselīgu dzīvesveidu un pilnveidot Jelgavas pašvaldības iedzīvotājiem pieejamo veselību veicinošo pakalpojumu klāstu, aģentūrai LETA skaidroja pašvaldības pārstāve Ilze Neimane. Atbilstoši domes lēmumam fonda darbības nodrošināšanai šogad no pašvaldības budžeta atvēlēti 10 000 eiro.

Fonda valdes priekšsēdētāja ir domes priekšsēdētāja Rita Vectirāne (ZZS), bet kā valdes priekšsēdētāja vietniece apstiprināta SIA “Jelgavas poliklīnika” galvenā ārste Marina Kovaļova. Valdē darbojas arī Jelgavas slimnīcas vadītājs Andris Ķipurs, SIA “Medicīnas sabiedrība “Optima 1″” valdes locekle Ingrīda Budrēvica un Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes vecākā speciāliste veselības veicināšanas jautājumos Karolīna Lankovska. Valde iecelta uz trim gadiem.

Pašlaik ir zināms, ka fonds piešķirs līdzekļus pašvaldības “Medicīnas sabiedrībai “Optima 1″” bērnu zobārsta finansēšanai. Vectirāne skaidroja, ka medicīnas iestādē tiek nodrošināts zobārsts bērniem, tomēr šos speciālistus ir sarežģīti “noturēt”, tādēļ bērnu zobārstam tiks piešķirts papildus līdzfinansējums. Pašlaik gan finansējuma summa nav zināma.

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas: Jelgava

youtube icon
Abonēt youtube