Londonā 14.septembrī un Lesterā, latviešu centrā Straumēni, 15.septembrī norisināsies pirmsvēlēšanu debates diasporā, liecina portāla “latviesi.com” informācija.

Londonā debates no plkst.18.30 līdz plkst.20.30 notiks adresē Rudolf Steiner House, 35 Park Rd, Marylebone, savukārt Straumēnos debates no plkst.12 līdz plkst.14 notiks “Catthorpe” muižā Lesterā.

Diskusijas noritēs strukturētā veidā moderatora vadībā, un tās apmeklēt plaši aicināti visi interesenti no Latvijas piederīgo kopienas Lielbritānijā, tostarp dažādu nozaru profesionāļi, sabiedrisko organizāciju, skolu un māksliniecisko kopu dalībnieki, studenti un pētnieki, uzņēmēji un citi.

Pasākumu norise tiks filmēta, un 15.septembrī tiks nodrošināta interneta tiešraide daudzskaitlīgas auditorijas sasniegšanai diasporā un Latvijā.

Debašu mērķis ir radīt iespēju diasporas vēlētājiem iepazīt politisko partiju vai apvienību piedāvājumu un pārstāvjus, tostarp klātienē uzdodot konkrētus vēlētājiem aktuālus jautājumus.

Uz debatēm interesentus aicina Eiropas Latviešu apvienība, Latviešu Nacionālā Padome Lielbritānijā, Daugavas Vanagu fonds Lielbritānijā un portāls “Anglo Baltic News”.

Jau vēstīts, ka kopumā vēlēšanu iecirkņi tiks izvietoti 45 pasaules valstīs.

Ārvalstīs kopumā būs 121 balsošanas vieta, kas apstiprināta pēc Ārlietu ministrijas priekšlikuma. Kā aģentūru LETA informēja Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa, tas ir lielākais ārvalstīs izveidoto iecirkņu skaits Latvijas vēsturē, un par 23 iecirkņiem vairāk nekā 2014.gada Saeimas vēlēšanās.

13.Saeimas vēlēšanās iecirkņi ārvalstīs būs arī ASV, Apvienotajos Arābu Emirātos, Austrālijā, Austrijā, Azerbaidžānā, Baltkrievijā, Beļģijā, Brazīlijā, Čehijā, Dānijā, Ēģiptē, Francijā, Grieķijā, Gruzijā, Igaunijā, Indijā, Islandē, Itālijā, Izraēlā, Īrijā, Japānā, Jaunzēlandē, Kanādā, Kazahstānā, Korejā, Krievijā, Ķīnā, Lietuvā, Luksemburgā, Moldovā, Nīderlandē, Norvēģijā, Polijā, Portugālē, Somijā, Spānijā, Šveicē, Turcijā, Ukrainā, Ungārijā, Uzbekistānā, Vācijā un Zviedrijā.

Visvairāk vēlēšanu iecirkņu būs ASV – 21, Lielbritānijā – 19 un Vācijā – deviņi. Zviedrijā būs seši vēlēšanu iecirkņi, pieci iecirkņi darbosies Austrālijā un Kanādā, pa četriem iecirkņiem – Īrijā, Krievijā un Norvēģijā, bet divi iecirkņi būs astoņās valstīs – Austrijā, Baltkrievijā, Brazīlijā, Dānijā, Francijā, Itālijā, Spānijā un Šveicē.

13.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube