Zaļzemnieks Indulis Emsis, tas pats, kurš valdības ēdnīcas apmeklē ar 10 000 «traktoram paredzētiem» dolāriem, vairāk nekā mēnesi jeb piecas nedēļas pirms Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) rīkotās kratīšanas, brīdinājis savu partijas biedru, Saeimas deputātu Askoldu Kļaviņu (ZZS).

Kā informē žurnāls Ir, slepenās izmeklēšanas informācijas noplūdē iesaistītas arī augstākās amatpersonas — KNAB priekšnieks Jēkabs Straume un premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS).

Tiek atīzīmēts, ka šāda noplūde nākusi gaismā, metot ēnu uz paša KNAB neatkarību, ir sava veida «likteņa ironija»: KNAB darbinieki, ar tiesneša sankciju noklausoties Kļaviņa telefonsarunas, ierakstīja arī to sarunu, kurā Emsis deputātu brīdināja par briestošajām nepatikšanām.

No avotu sniegtās informācijas izriet, ka darbības ķēdīte norisinājās sekojoši: Emsis par faktu, ka pret Kļaviņu sākts kriminālprocess, varētu būt uzzinājis pēc tam, kad to ZZS biedriem, kuriem tobrīd bija jālemj par vēlēšanu sarakstu veidošanu, izstāstījis Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). Savukārt Kučinski par Kļaviņa kriminālprocesu informējis pats KNAB vadītājs Jēkabs Straume, pieļauj Ir.

Tas savukārt nozīmētu, ka premjers Kučinskis ir melojis par KNAB ieceres nezināšanu un ka tikai «tajā dienā jutis» zināmu intrigu.

Rodas jautājums, vai Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšniekam Jēkabam Straumem ir īpaši draudzīgas attiecības ar Zaļo un zemnieku savienībaspremjeru Kučinski, kā arī īpašas rūpes par «zaļzemniekiem» izvirzītajām apsūdzībām?

_______

Jau vēstīts, ka KNAB sācis kriminālprocesu pret Askoldu Kļaviņu, pamatojoties uz aizdomām par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, radot būtisku kaitējumu Saeimas budžetam. Proti, Askolds Kļaviņš (ZZS) izmantojis deputātiem pienākošos degvielas kompensāciju, lai uzpildītu sava uzņēmuma auto.

Pusotra gada laikā Kļaviņš no Saeimas budžeta saņēma gandrīz 13 000 eiro lielu degvielas kompensāciju, tā kā īsi pēc kļūšanas par Saeimas deputātu deklarējies Liepājā. Tas ļāva Kļaviņam saņemt piecas sešas reizes lielāku kompensāciju par iztērēto degvielu.

Ziņo: BNN

youtube icon
Abonēt youtube