Piemaksa 88 pašvaldībām par veikto skolu tīkla kārtošanu tiks saglabāta neatkarīgi no minimālās likmes kāpināšanas pedagogiem, informē Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

«Pēc pēdējām sarunām ar Finanšu ministriju (FM) ir izdevies panākt risinājumu, kas paredz atstāt spēkā valdībā jau iepriekš atbalstīto ieceri piešķirt papildu finansējumu pedagogu algām 1,4 miljonu eiro apmērā tām 88 pašvaldībām, kuras veikušas ar skolu tīkla sakārtošanu saistītus pasākumus, sniedzot reālu mērķdotācijas ietaupījumu. Šis finansējums pašvaldībām tiks pārskaitīts neatkarīgi no tā, ka ir panākta vienošanās no 2018.gada 1.septembra paaugstināt zemāko pedagoga darba samaksu par likmi,» skaidro ministrijā.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis norāda, ka IZM nepiedāvās iekļaut šo papildu piešķirto finansējumu 1,4 miljonu eiro apmērā, lai rastu nepieciešamos līdzekļus pedagogu minimālās darba samaksas palielināšanai līdz 710 eiro par likmi, līdz ar to 88 pašvaldības saņems tām piešķirto finansējumu.

IZM turpina saruna ar FM, lai «solidāri rastu nepieciešamo līdzekļu apjomu» pedagogu darba samaksas palielināšanai jau no jaunā mācību gada.

Ziņo: BNN

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube