Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par kukuļņemšanu aizturējis kārtējos policistus, tāpēc veltījis kritiku Valsts policijas (VP) vadībai par nepietiekamu darbu korupcijas novēršanas jomā.

2015.gada beigās izveidotajā IDB aģentūra LETA noskaidroja, ka birojs savas darbības laikā vairākkārt aizturējis VP amatpersonas par kukuļņemšanu ceļu satiksmes uzraudzības jomā, vēršot arī VP vadības uzmanību šai problēmai. “Jāsecina, ka policijas rīcība bijusi nepietiekama – kukuļošanas gadījumi ceļu satiksmes uzraudzībā joprojām turpinās,” norāda IDB.

Šogad astoņos mēnešos IDB saņemts 31 iesniegums par iekšlietu nozarē nodarbināto, iespējams, koruptīvu rīcību. IDB kopumā sākti desmit kriminālprocesi pret VP amatpersonām par iespējamu kukuļņemšanu, tajā skaitā sešos kriminālprocesos tiek veikta pirmstiesas izmeklēšana par ceļu satiksmes uzraudzībā nodarbināto policistu, iespējams, pretlikumīgo rīcību.

IDB norāda, ka bieži, pateicoties iedzīvotāju vērībai un aktīvai līdzdalībai, kukuļošana ceļu satiksmes uzraudzības jomā tiek atklāta.

Līdzīgi noticis pagājušajā nedēļā, kad pēc sākotnējās informācijas saņemšanas un pārbaudes aizdomās par kukuļņemšanu, pildot dienesta pienākumus ceļu satiksmes uzraudzības jomā, aizturētas divas VP Rīgas reģiona amatpersonas.

Amatpersonas tiek turētas aizdomās par kukuļņemšanu no transportlīdzekļa vadītāja par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpuma – ātruma pārsniegšanu apdzīvotā vietā – nenoformēšanu.

Personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu, tai skaitā aizliegums pildīt noteiktu amatu VP.

Krimināllikums par šādu noziegumu paredz brīvības atņemšanu no diviem līdz desmit gadiem.

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube