Partijai “KPV LV” nebūs valdības veidošanas sarunu ar partiju “Saskaņa”, reizē vēl jāapspriežas partijā, vai tikties, lai runātu par Saeimā veicamajiem darbiem, aģentūrai LETA sacīja “KPV LV” Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems.

Pēc viņa teiktā, ir zināms, ka “Saskaņas” deputāti ir ieinteresēti, piemēram, obligātās iepirkuma komponentes jautājuma risināšanā. Visiem ievēlētajiem deputātiem būtu jāsniedz priekšlikumi par izdarāmajiem darbiem parlamentā, teica politiķis.

“KPV LV” valdei vēl būs jāpieņem lēmums par to, vai risināt sarunas ar “Saskaņu” par darbiem Saeimā, atzina Gobzems.

Kā ziņots, šodien turpinās valdības veidošanas sarunas, kurās iniciatīvu uzņēmušās Jaunā konservatīvā partija un partija “KPV LV”.

Valdības veidošana pagaidām rit piesardzīgi, un pēc pirmās sarunu dienas vēl nav iezīmējušās konkrētākas koalīcijas aprises.

Saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem “Saskaņa” nākamajā parlamentā ieguvusi 23 deputātu vietas, “KPV LV” un JKP – pa 16, “Attīstībai/Par” un nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) – pa 13, Zaļo un zemnieku savienība – 11, bet “Jaunā Vienotība” – astoņas deputātu vietas.

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube