Rīgas domes Labklājības departaments šī gada pirmajā pusgadā ietaupījis 1,78 miljonus eiro.

Departamenta direktore Irēna Kondrāte Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas locekļiem šodien skaidroja, ka šī gada budžetā departamentam papildu līdzekļi nav nepieciešami un budžeta grozījumus plānots veikt uz esošā finansējuma pamata.

Saistībā ar to, ka pašvaldībā samazinājies trūcīgo un maznodrošinātu personu skaits, sociālo pabalstu jomā pašvaldība ieekonomējusi 1,78 miljonus eiro, kas tiks novirzīti sociālās aprūpes pakalpojumiem, piemēram, aprūpei mājās un invalīdu transporta nodrošināšanai.

Šim mērķim departaments plāno novirzīt arī 600 000 eiro no līdzekļiem, kas ietaupīti no sadarbības ar veco ļaužu uzturēšanās iestāžu līgumorganizācijām.

Veicot līdzekļu pārdali, departaments 247 858 eiro atvēlēs trīs pašvaldībā esošo pansionātu uzturēšanai un labiekārtošanai un 41 400 eiro – Rīgas sociālajam dienestam datortehnikas un inventāra iegādei.

53 239 eiro dažādu izdevumu segšanai saņems arī Rīgas patversme un 12 700 eiro plānots novirzīt nevalstisko organizāciju darbības atbalstam.

Kopumā departamenta budžeta pieaugums šī gada pirmajā pusgadā ir 357 925 eiro. No tiem 26 000 eiro veido pašvaldības dotācija saistībā ar skolēnu nodarbinātības projekta īstenošanu vasaras mēnešos, 288 700 eiro ir valsts transferti, bet 43 145 eiro – pašu ieņēmumi.

Sociālo jautājumu komiteja budžeta grozījumus vienbalsīgi atbalstīja, bet par tiem vēl jālemj Rīgas domei.

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube