“KPV LV” pārstāvji tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni apliecinājuši, ka valdība tiks veidota bez “Saskaņas”, žurnālistiem sacīja “KPV LV” līderis Artuss Kaimiņš.

“KPV LV” premjera amata kandidāts Aldis Gobzems pēc tikšanās ar prezidentu pauda, ka šī bija “ļoti laba un veiksmīga saruna” par jauno valdību. Pēc Gobzema domām, prezidentam šīs tikšanās laikā bija iespēja nostiprināt pārliecību par “KPV LV” kā politisko spēku, kas plāno saglabāt eiroatlantisko kursu un iestāties par tiesiskuma stiprināšanu. Tāpat “KPV LV” esot pauduši viedokli, ka Latviju neredz kā policejisku valsti.

Ar prezidentu pārrunāti arī programmatiskie jautājumi, kā arī turpmāka valdības veidošanas gaita. Gobzems akcentēja, ka topošās valdības stabilitātes nolūkos partijām nepieciešams vienoties par darbiem.

Arī “KPV LV” pārstāvji norādīja, ka ar prezidentu nav pārrunāts jautājums par koalīcijas modeli un to, cik partijas tajā jāiekļauj.

“KPV LV” nākamnedēļ turpinās divpusējās tikšanās ar partijām, kas iesaistītas valdības izveidē.

Kā ziņots, Valsts prezidents turpina tikties ar 13.Saeimā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem.

Pašlaik iniciatīvu valdības veidošanas sarunās uzņēmusies “KPV LV”, JKP un “Attīstībai/Par!”.

“KPV LV” premjera kandidāts ir Aldis Gobzems, JKP – Jānis Bordāns, un “Attīstībai/Par!” – Artis Pabriks.

JKP pagājušajā nedēļā izteica piedāvājumu partijām par valdības modeli un atbildības jomu sadalījumu, tomēr neviens politiskais spēks tam nav piekritis.

Pašlaik valdības veidošanā iesaistītie politiskie spēki uzsver, ka nepieciešams runāt “par saturu” jeb nākamās valdības veicamajiem darbiem, nevis amatiem.

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube