Partijas “KPV LV” un tās virzītā Ministru prezidenta vadībā Latvija piedzīvotu jaunu uzrāvienu, kas ir nepieciešams sabiedrībai, šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni žurnālistiem sacīja “KPV LV” premjera amata kandidāts Aldis Gobzems.

“”KPV LV” manā personā ir gatava valstī ieviest jaunu politiku, jaunu, mūsdienīgu dienaskārtību, un “KPV LV” vadībā Latvijas valsts piedzīvos jaunu uzrāvienu, kas vajadzīgs visai mūsu sabiedrībai,” pauda politiskā spēka pārstāvis.

Prezidents politiķi esot izvaicājis par viņa iespējām sastādīt valdību, uz ko Gobzems esot atbildējis, ka viņam ir reālas iespējas to paveikt.

Valsts prezidents šodien tika iepazīstināts ar “KPV LV” sagatavoto valdības deklarācijas pirmo uzmetumu. Ar attiecīgo dokumentu rīt, 31.oktobrī, tikšot iepazīstinātas arī labēji centriskās partijas un žurnālisti.

Kā ziņots, valdības veidošanas sarunās iniciatīvu uzņēmušies trīs politiskie spēki, kuri iepriekš parlamentā nebija pārstāvēti – “KPV LV”, Jaunā konservatīvā partija un partiju apvienība “Attīstībai/Par!”.

Pagaidām gan sarunās nav iezīmējies konkrēts premjera kandidāts, par kuru varētu vienoties partijas, kā arī nav skaidrs koalīcijas sastāvs. JKP uzsver, ka nesadarbosies ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), bet pārējie sarunās iesaistītie politiskie spēki mudina veidot plašāku koalīciju kopā ar ZZS.

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube