Fotogrāfe Anna savos darbos maina realitāti. Oriģinālā, pasakām veltīta fotoizstāde“Senas pasakas mūsdienu izpildījumā” ir apskatāma tirdzniecības centrā “Riga Plaza”  līdz 26.novembrim.
Un 1. decembrī izstāde dosies uz Jelgavu, kur 17:30 notiks svinīgā izstādes atklāšana T/C “Pilsētas Pasāžā” ar koncertu, ko sarūpēs mazie  Jelgavnieki.
Izstādi veido divpadsmit unikāli foto attēli, kuri simbolizē kādu no divpadsmit gada mēnešiem. Tajos iemūžināti mūsdienu bērni mākslinieces uzburtā pasaku pasaulē. Izstādes mērķis ir veicināt bērnu ar īpašām vajadzībām veiksmīgu integrāciju sabiedrībā, parādot to, ka viņi īpaši neatšķiras no citiem – veseliem – bērniem. Tieši tāpēc gandrīz visi izstādes varoņi ir tā dēvētie “īpašie” bērni jeb bērni ar dažādām ģenētiskām saslimšanām – ar autismu, Dauna sindromu u.c. Māksliniece atklāj, ka, neraugoties uz savām diagnozēm, šie bērni ir ļoti talantīgi. Viņi lieliski iejutās modeļu lomās, atklājot foto objektīvam pasaku pasaules, kuru viņiem uz mirkli uzbūra māksliniece, krāšņo un vienlaikus noslēpumaino dabu.
“Arī īpašie bērni tic pasakām. Arī viņi sapņo. Arī viņi ir ļoti talantīgi. Un arī viņi mums ir ļoti vajadzīgi. Jo šie bērni veido pasauli labsirdīgāku, māca mūs mīlēt, just līdzi tiem, kuri nokļuvuši nelaimē!” saka fotomāksliniece  Anna Džibuti. Šī bijusi grūtākā fotografēšana viņas karjerā: “Projekts sākās 2018. gada februārī, un jau pēc pirmās fotosesijas es sapratu, ka jāmaina pieeja. Pirmajā reizē es izvēlējos sižetu, apģērbu un noteicu vietu. Jā, viss notika, tomēr strādājot es sapratu, ka nevis vecākiem un bērniem ir jāpielāgojas man, bet man jāpielāgojas viņiem. Turpmāk noskaidroju, kāda ir konkrētās ģimenes dienas kārtība un ņēmu vērā viņu dzīvesvietas atrašanos.”
 Izstādi atbalsta Svētās Sofijas bērnu centrs, labdarības fonds “Ticība. Cerība. Mīlestība”, ziņu portāls “Delfi”, “Top radio” un LTV7.
Un 1. decembrī izstāde dosies uz Jelgavu, kur 17:30 notiks svinīgā izstādes atklāšana T/C “Pilsētas Pasāžā” ar koncertu, ko sarūpēs mazie  Jelgavnieki.
Galerijā zem raksta atradīsiet visus skaistos izstādes darbus.
 

Saistītās tēmas: Anna Džibutifotoizstāde

youtube icon
Abonēt youtube