Eiropas Cilvēktiesību tiesa ir nolēmusi, ka Krievijai ir jāmaksā pretkorupcijas aktīvistam Aleksejam Navaļnijam 64 000 eiro par kaitējumu, kāds viņam nodarīts īstenojot virkni politiski motivētu arestu.

Kā ziņo beļģu ziņu portāls EurActiv, tiesa Strasbūrā ceturtdien, 16.novembrī, atzinusi, ka pret krievu opozicionāru ir vērstas septiņas politiski motivētas aizturēšanas 2012. un 2014.gadā, un ka vismaz divas no tām tikušas īstenotas ar mērķi valstī apspiest politisko viedokļu dažādību.

«Tiesa secināja, ka ir pierādījumi, ka varasiestādes kļuvušas arvien skarbākas pret Navaļniju, un ka viņa apgalvojums, ka viņš ir kļuvis par īpašu mērķi, šķita atbilstošs kontekstam, kur redzami vispārēji centieni pakļaut opozīciju kontrolei», teikts tiesas paziņojumā.

Pats pretkorupcijas aktīvists, kuram 2018.gada pavasarī bija liegts Krievijas prezidenta vēlēšanās par vēlētāju atbalstu sacensties Vladimiru Putinu, komentējis: «Tas ir ļoti taisnīgs spriedums. Tas ir ļoti svarīgs ne tikai man, bet arī citiem cilvēkiem visā Krievijā, kuri tiek arestēti katru dienu».

Ziņas avots: BNN

youtube icon
Abonēt youtube