Krievijas okupācijas tiesa Krimā otrdien nolēmusi, ka Kerčas jūras šaurumā sagūstītie ukraiņu jūrnieki paturami aizturēšanā divus mēnešus, vēsta Krievijas valsts ziņu aģentūra.

Kā, citējot aģentūru TASS, vēsta kanādiešu-britu ziņu aģentūra Reuters, spriedums ir pieņemts otrdien, 27.novembrī.

Tas attiecas uz pirmajiem no kopumā 23 ukraiņu jūrniekiem, kurus Krievijas Federālā Drošības dienesta patruļa svētdien, 27.novembrī, sagūstījusi kopā ar trim kuģiem, īstenojot tiem uzbrukumu ar šaujamieroču pielietošanu pie Kerčas jūras šauruma.

Ukrainas pārstāvis ANO Volodomirs Jelčenko tikmēr pavēstījis, ka Krievijai esot plāni īstenot militāru iebrukumu Ukrainā un sagrābt Mariupoles un Berdjanskas ostas Ukrainas austrumos.

BNN jau vēstīja, ka Ukraina daļā valsts ieviesusi 30 dienas ilgu kara stāvokli, prezidentam Petro Porošenko norādot, ka pastāv «ārkārtīgi nopietni» draudi, ka Krievijas spēki varētu iebrukt Ukrainas sauszemē.

Ieviešot kara stāvokli pirmdien, 26.novembrī, Porošenko norādījis, ka tas ir nepieciešams Ukrainas aizsardzības spēju pastiprināšanai pēc tam, kad Krievija sagūstījusi trīs Ukrainas kuģus un to apkalpes, proti, 23 cilvēkus, kuri joprojām nav atbrīvoti.

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: krievijaUkraina

youtube icon
Abonēt youtube