Latvijas dzimšanas dienai veltītais gaismas uzvedums Saules mūžs 18.novembrī izmaksājis par teju 100 000 eiro vairāk, nekā vēstīts līdz šim. Izrādās, bez 285 tūkstošus eiro vērtā iepirkuma par projekta realizāciju bijuši vēl arī citi – mazāki iepirkumi.

Rīgas dome pārmetumus par patieso izmaksu noklusēšanu noraida, uzsverot – neviens neesot jautājis, atsaucoties uz Latvijas Televīzijas raidījumu Panorāma, vēsta portāls lsm.

Izrādās – 285 tūkstošus eiro vērtais iepirkums, ko žurnālisti sazīmēja Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, bijis tikai par projekta realizāciju. Iepriekš noslēgts arī 48 000 eiro vērts līgums par uzveduma mākslinieciskās koncepcijas izstrādi, bet vēl atsevišķi 37 000 eiro izmaksāti mūziķiem.

Tā kā abu pēdējo līgumu summa ir pārāk maza, lai likums tos prasītu publicēt Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, medijiem paslīdēja garām, ka kopējās gaismas uzveduma izmaksas bija nevis 285 000, bet 370 000 eiro.

Jau iepriekš ziņotais, ka no valsts budžeta gaismas uzveduma rīkošanai piešķirti 200 000 eiro, atbilst patiesībai. Atšķiras Rīgas domes finansējuma daļa – nevis 85 000, bet 170 000 eiro.

Rīgas pašvaldībā uzsver – izmaksu ziņā mazāk apjomīgie iepirkumi, kas neparādās Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, esot atrodami Rīgas domes interneta vietnē.

Jautāta, kādēļ pašvaldība pati nav izplatījusi informāciju par patiesajām gaismas uzveduma izmaksām, Rīgas dome skaidro, ka paziņojumos sabiedrībai svarīgāk bijis skaidrot uzveduma būtību, ziņo Latvijas Televīzija.

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Rīgas DomeSaules mūžs

youtube icon
Abonēt youtube