Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu par viltotu 50 eiro banknošu izplatīšanu Latvijā, lūdzot prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret trīs vīriešiem, kuri veikalos ar viltotajām banknotēm iegādājās dažādu produkciju.

Aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informē Valsts policija.

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 2.nodaļas darbinieki sadarbībā ar kolēģiem no Valsts policijas Dobeles iecirkņa šī gada pavasarī atklāja 50 eiro banknošu glabāšanas un izplatīšanas shēmu, kuru realizēja grupējums trīs vīriešu sastāvā. Šīs personas apmeklēja tirdzniecības vietas Rīgā un Jūrmalā un veica dažādus pirkumus, tai skaitā pirka pārtikas produktus, ziedus u.c., norēķinoties ar viltotām 50 eiro banknotēm. Tāpat aizdomās turētie vīrieši no privātpersonām iegādājās produkciju, par kuru arī norēķinājās ar viltotu naudu.

Likumsargi par noziedzīgo nodarījumu aizturēja trīs personas – 1964., 1965. un 1984.gadā dzimušus vīriešus, kuri iepriekš nav nonākuši policijas redzeslokā. Visām personām tika piemērots drošības līdzeklis, kas ir saistīts ar brīvības atņemšanu.

Izmeklēšanā tika veiktas arī vairākas kratīšanas aizturēto personu īpašumos. To laikā tika atrasta un izņemta viltota nauda.

Aizturētās personas tiek sauktas pie kriminālatbildības par viltotu Latvijas Republikā apgrozībā esošu vai apgrozībai paredzētu naudas zīmju, monētu, valsts finanšu instrumentu vai ārvalstu valūtas pārvadāšanu, pārsūtīšanu, iegādāšanos vai glabāšanu nolūkā to izplatīt vai par to izgatavošanu, kā arī par šāda viltojuma izplatīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa. Ja aizdomās turēto personu vaina noziedzīgajā nodarījumā tiks pierādīta, tām var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā par 50 eiro banknošu glabāšanu un izplatīšanu Latvijā pabeigta un kriminālprocesa materiāli nosūtīti Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: naudas viltošanaValsts Policija

youtube icon
Abonēt youtube