Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti trešdien, 5.decembrī, spriedīs par svētku, atceres un atzīmējamo dienu turpmāko normatīvo regulējumu, vēsta Saeimas Preses dienestā.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā iepriekš notikušās, biežās diskusijas par ierosinājumiem noteikt dažādas jaunas svētku, atceres un atzīmējamās dienas iezīmējušas nepieciešamību konceptuāli vienoties par to, kā turpmāk risināmi šie jautājumi, norādīja komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

Uz sēdi komisija aicinājusi pārstāvjus no Tieslietu ministrijas, kas jau iepriekš rosinājusi daļu atzīmējamo dienu iekļaut nevis likumā Par svētku, atceres un atzīmējamajām dienām, bet noteikt ar Ministru kabineta noteikumiem. Tāpat deputāti tiks iepazīstināti ar Saeimas Analītiskā dienesta veidoto apkopojumu par citās Eiropas valstīs noteiktajām svētku, atceres un atzīmējamajām dienām.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde notiks trešdien, 5.decembrī, pulksten 10.15 sēžu zālē Jēkaba ielā 6/8, 306.telpā.

Ziņas avots: BNN

youtube icon
Abonēt youtube