Francijā oglekļa nodokļa celšana degvielai, kas valstī izraisīja plašas un vardarbīgas protesta akcijas, ir atlikta par pusgadu, tā paziņojusi Francijas valdība.

Kā vēsta britu raidorganizācija BBC, Francijas premjerministrs Eduārs Filips (Edouard Philippe) otrdien, 4.decembrī, uzrunājot iedzīvotājus televīzijā, norādījis, ka nākamā nodokļa celšana, kas bija plānota 2019.gada 1.janvārī, tiks atlikta. Tas došot laiku visā valstī veikt sabiedrisko apspriešanu par iespējām atvieglot pieaugošo nodokļu nastu trūcīgākajiem iedzīvotājiem.

Filips arī paziņojis, ka tiks atlikta dabasgāzes un elektrības cenu celšana, ko bija plānots veikt šoziem. Tāpat arī noteikumi par stingrākām transportlīdzekļu izplūdes gāzu pārbaudēm tikšot pārcelti uz vēlāku laiku.

Francijas pilsētās pēdējās trijās nedēļas nogalēs notikušas masveida protesta akcijas, kas vietām pāraugušas demolēšanā un sadursmēs ar policiju Tas novedis pie piecu cilvēku bojāejas, vairākiem desmitiem ievainoto un pie vairāku simtu cilvēku aizturēšanas.

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Francijaprotesti

youtube icon
Abonēt youtube