Pēc masu nemieriem Francijā, kuros nedēļas nogalē aizturēti 1,709 protestētāji, Francijas prezidents Emanuels Makrons (Emmanuel Macron) pirmdien tiekas ar arodbiedrībām un darbadevēju organizācijām, lai mēģinātu rast izeju no politiskas krīzes, ko izraisījuši mēnesi ilgi protesti.

Kā pirmdien, 10.decembrī, ziņo kanādiešu-britu ziņu aģentūra Reuters, Francijas valdībai ir kļuvis skaidrs, ka ar pagājušajā nedēļā pausto apņemšanos par pusgadu atlikt strauju ekoloģijas nodokļa celšanu fosilai degvielai un energoresursu sadārdzināšanu būs par maz, lai apturētu masu protesta akcijas Parīzē un citās lielpilsētās.

Svētdien, 9.decembrī, Parīzē un citviet nācies veikt plašus sakopšanas darbus pēc sestdienas protesta mītiņiem, kuros saskaņā ar varasiestāžu aplēsēm piedalījušies kopumā ap 136 000 cilvēku.

Daļa protestētāju, līdzīgi kā iepriekšējo triju sestdienu mītiņos, demolējuši veikalus, ar krāsu rakstīšu saukļus uz arhitektūras pieminekļiem un apmētājuši policistus ar bruģakmeņiem, pretī saņemot asaru gāzi.

Makronam pirmdienas vakarā paredzēta pirmā uzruna Francijas tautai kopš 27.novembra, kad viņš norādīja, ka huligāni nepiespiedīs viņu mainīt politisko kursu. Tā mērķis ir Francijā pakāpeniski samazināt klimatam kaitīgās ogļskābās gāzes izplūdes.

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Francijaprotesti

youtube icon
Abonēt youtube