Daugavpils reģionālās slimnīcas valde vērtēs kādas ārstes rīcību, kura atteikusies hospitalizēt grūtnieci ar vairāk nekā 38 grādus augstu temperatūru un asiņošanu.

Ārstniecības iestādes valde izplatījusi paziņojumu, kurā norāda, ka uzskata par nepieņemamu darbinieces rīcību, kas ir nesavienojama ar ārsta profesijas augsto sūtību. “Slimnīcas valde ļoti rūpīgi izskatīs šo gadījumu un veiks atbilstošus lēmumus. Daugavpils reģionālās slimnīcas valde atvainojas pacientei par piedzīvoto slimnīcā,” teikts paziņojumā.

Latvijas Televīzija vēstīja, ka, Daugavpils reģionālās slimnīcas ginekoloģijas nodaļā ginekoloģe atteikusies hospitalizēt grūtnieci, kurai bijusi vairāk nekā 38 grādus augsta temperatūra un sākusies asiņošana.

Sieviete sociālajā vietnē “Facebook” ievietojusi video, kurā dzirdama abu pušu saruna. Pēc tās noprotams, ka mediķe pacienti nav apskatījusi, bet vairākkārt uzstāj, ka viņai nav asiņošanas. Daktere vienā brīdī arī sacījusi: “Ejiet ar savu tizlo grūtniecību, kur jūs gribat.”

Patlaban sieviete hospitalizēta un atrodas Rēzeknes slimnīcā, noskaidroja Latvijas Televīzija.

Daugavpils reģionālās slimnīcas pārstāvji pirmdien preses konferencē skaidrojuši, ka ārste patlaban nav atstādināta no amata, bet atzinuši, ka situācija viennozīmīgi bijusi nepieņemama. Šis jautājums sākotnēji tiks skatīts no juridiskā viedokļa, un tikai tad tikšot pieņemti konkrēti lēmumi. Kā sola slimnīca, izskatīšana notiks jau tuvāko dienu laikā.

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas: Daugavpils reģionālā slimnīcamedicīna

youtube icon
Abonēt youtube